El 4rt Recòndit programa 20 artistes en set petits pobles del Pla de l'Estany

La programació se celebrarà entre març i juliol

La quarta edició del Recòndit programarà 20 artistes entre març i juliol als municipis de menys de 2.000 habitants del Pla de l’Estany. El projecte ha presentat aquest dimarts el cartell de 2024 amb una programació artística que fa un pas endavant i estarà encapçalada pels concerts de Xavi Sarrià, _juno, La Ludwig Band, Judit Neddermann, Marina Rossell, Andrea Motis o Ferran Palau.

El Recòndit manté l’aposta per descentralitzar la cultura i portar la música en directe als pobles petits i se celebrarà als set municipis menys poblats del Pla de l’Estany: Camós, Crespià, Esponellà, Palol de Revardit, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà i Vilademuls. A més, tots els concerts es faran a l’aire lliure i en espais naturals que posaran en valor l’extraordinari entorn de la comarca.

L’última edició va tancar amb més de 4.500 espectadors i va consolidar el Recòndit com un projecte cultural de referència al Pla de l’Estany. Ja des de l’any passat, el projecte impulsat per la promotora gironina La Tornada busca generar un impacte continuat en el temps amb una programació regular que s’allarga durant cinc mesos i vol invertir les tendències actuals i contribuir al fet que els municipis petits del Pla de l’Estany comptin amb una programació cultural equiparable a la de qualsevol gran ciutat.

20 concerts als pobles

Xavi Sarrià, _juno, La Ludwig Band, Judit Nedermann, Marina Rossell o Andrea Motis són alguns dels artistes que encapçalen el cartell La quarta edició del projecte anirà de març a juliol i passarà per Camós, Crespià, Esponellà, Palol de Revardit, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà i Vilademuls.

Programació d'alçada

El Recòndit segueix creixent amb una programació més potent que mai que està encapçalada per dos adeus: Xavi Sarrià ha anunciat una aturada indefinida després de 20 anys al capdavant d’Obrint Pas i 7 més en solitari i la gira de comiat, que ja ha exhaurit les més de 2.000 entrades disponibles per a l’últim concert a Barcelona, passarà per Sant Miquel de Campmajor el 24 de maig. També dirà adeu Cesk Freixas, que celebra els 20 anys amb una última gira abans de deixar els escenaris indefinidament i serà l’encarregat d’obrir el teló del Recòndit el 23 de març a Serinyà.

I dels comiats de Xavi Sarrià i Cesk Freixas al retorn de Ferran Palau, que fa dos anys que està allunyat dels escenaris i farà a Esponellà un dels primers concerts de presentació del nou disc. També a Esponellà s’hi viurà un dels concerts més esperats d’aquesta edició amb _juno, el grup liderat per Zahara i Martí Perarnau IV que de moment no han anunciat cap altre concert a Catalunya per a aquest 2024.

La programació reunirà alguns dels artistes més en forma de l’escena catalana com La Ludwig Band, que s’ha convertit en un dels grups de l’any després del seu aclamat “Gràcies per venir”; Judit Neddermann, una de les veus de més èxit a casa nostra; Andrea Motis, artista referent del jazz a Catalunya; Renaldo & Clara, flamant guanyadora del Premi Enderrock a millor disc de l’any; Guillem Roma, en plena gira de presentació de “Postureo Real”, o la incombustible Marina Rossell, que després de pràcticament mig segle sobre els escenaris acaba de publicar el seu 25è disc.

També hi seran Gemma Humet amb el seu nou espectacle “Miralls” dirigit de Lluís Danés; Enric Montefusco, que aquest any ha anunciat el retorn d’Standstill però seguirà girant paral·lelament en solitari o Joan Garriga, històric líder de Dusminguet i La Troba Kung-Fú.

A més, el Recòndit vol ser un espai de descobriment i d’aposta per les veus del futur i tindrà artistes que estan treient el cap al primer nivell com Mama Dousha i el seu “Rikiti” convertit en un dels hits de l’any, Roger Padrós, que acaba de portar el català al Benidorm Fest o Sara Roy, que hi presentarà el seu segon treball. Completaran la programació altres artistes amb gran futur com són Reïna, Gessamí Boada, Azul i Olga Zoet.