Detinguts cinc membres d'un grup criminal que conreava marihuana en un habitatge de Maçanet

Tres han entrat a presó i els altres dos estan en llibertat provisional

Agents de Policia Nacional han detingut cinc integrants d'un grup criminal dedicat a la producció de marihuana indoor, a l'interior d'un habitatge ubicat en un polígon industrial de Maçanet de la Selva.

La investigació es va dur a terme gràcies a la col·laboració ciutadana segons han explicat fonts policials. El modus operandi utilitzat per aquest grup criminal consistia a conrear marihuana a l'interior d'un habitatge, adequant les zones de sembra emprant materials de cost elevat: com focus LED de baix consum, filtres de carboni i extractors, a fi de no ser detectats per les Forces i Cossos de Seguretat.

Alhora, feien ús de fertilitzant per accelerar el creixement i augmentar el percentatge de THC a les plantes. Després de diverses gestions, amb l'ajuda dels veïns, els agents van poder desmantellar la plantació.

El cos policial sospitava que els detinguts eren perillosos, per la qual cosa es va comptar amb unitats especialitzades per dur a terme la detenció. Es va crear un gran operatiu policial on van participar membres de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona, dos subgrups de la Unitat d'Intervenció Policial UIP i el suport de Sistemes Especials de Barcelona (Unitat de Drons).

Un cop es va fer l'assalt es va sorprendre a l'interior del recinte els quatre detinguts, que es van intentar escapar de l'habitatge i fins i tot llançar part de la substància estupefaent pel vàter.

El cinquè detingut va ser interceptat als voltants del lloc per agents de la Policia Local de Maçanet de la Selva, que van col·laborar al dispositiu i que resulta duia documentació falsificada.

En el registre al domicili es van intervenir dues armes de foc llargues i una pistola detonadora (rèplica) amb nombrosa munició de divers calibre i documentació falsificada. Es va comissar un total de 29,425 quilos de cabdells de marihuana, 5,185 quilos de pela, així com 1.724 plantes.

La companyia elèctrica assegura, al seu torn, que tenien la llum punxada i van defraudar més de 30.000 euros.

Els detinguts van ser posats a disposició del jutge que va decretar presó sense fiança per a tres dels detinguts i llibertat provisional per als altres dos imposant mesures cautelars fins a la celebració del judici.