Un mort i tres ferits en bolcar una embarcació prop de l'Illa Grossa de Colera

Un dels afectats ha nedat fins a la costa i els altres han estat rescatats

Una persona ha mort i tres més han resultat ferides aquest dissabte en bolcar una embarcació petita prop de l'Illa Grossa de Colera, a l'Alt Empordà, segons han confirmat fonts dels Bombers de la Generalitat.

Els equips d'emergències han rebut l'avís cap a les 12:40h que una embarcació, en la que havien sortit a navegar quatre amics, havia bolcat.

Fins al lloc s'hi han traslladat quatre dotacions dels Bombers, així com Salvament Marítim. Aquests darrers remarquen que no han hagut d'intervenir en el rescat perquè una embarcació particular, la dels submarinistes, ja havia pogut atendre els dos supervivents que havien quedat a la zona de la nau que havia bolcat.

Un altre dels tripulants ha pogut arribar nedant fins a la costa, però n'hi ha hagut un que ha mort a conseqüència de l'accident.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat els tres supervivents a l'hospital de Figueres amb símptomes lleus d'hipotèrmia. Segons fonts del centre, s'han recuperat i la previsió és que rebin l'alta en les pròximes hores. Les víctimes de l'accident tenen entre 40 i 50 anys.

Salvament Marítim ha remolcat l'embarcació i la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació del sinistre. Els forenses faran l'autòpsia a la víctima mortal, per determinar les causes de la mort.