Mascort convoca la pagesia d'aquí a quinze dies per analitzar les seves reivindicacions

El conseller admet que es poden fer "les coses millor" i ofereix als agricultors fer nit a Barcelona

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha instat la pagesia a reunir-se en deu o quinze dies per fer una "anàlisi concreta" del sector després de rebre diversos representants d'entitats agrícoles i ramaderes a la Generalitat, acompanyat del president Pere Aragonès.

Mascort ha admès que "tots plegats podem fer les coses millors" i ha dit que cal trobar les "fórmules per fer les coses més àgils". D'altra banda, el conseller ha ofert a agricultors a fer nit a Barcelona.

"El viatge ha estat llarg, alguns han passat onze hores a sobre el sector per venir", ha explicat el conseller. "Ara és fosc i fa fred", ha afegit. Mascort també ha garantit que els tractors que tornin avui cap a casa seran acomboiats pels Mossos d'Esquadra.

Mascort ha subratllat que les reivindicacions són "absolutament justes" i ha apuntat, per exemple, que els preus "no són justos", la burocràcia "els ofega" o "qüestions que políticament decidim i funcionen, després s'entrebanquen pel camí". Les entitats els han entregat un document unitari amb 53 propostes. El conseller s'ha compromès a analitzar-les i mirar com fer perquè la pagesia es pugui "guanyar millor la vida", ja que passen "moments molt complicats".

El conseller ha insistit que no era una reunió de "treball", sinó de "posar en coneixement del Govern les seves reivindicacions". "No era moment d'entrar al detall de cadascuna de les propostes", ha remarcat.

Cap demanda "concreta" sobre la sequera

Preguntat sobre si els pagesos els havien traslladat alguna proposta sobre la gestió de la sequera, competència directa del Govern, Mascort ha dit que "no hi ha una demanda concreta" sobre aquesta qüestió, tot i que un dels punts del manifest parla de l'aigua.

A la reunió al Palau de la Generalitat han assistit vuit persones de la Plataforma 6-F (dos per columna territorial), i dos membres d'Unió de Pagesos, dos de la Jarc, dos de la Federació de Cooperatives Agràries dos més d'Asaja. "Són un bon exemple de com s'han de fer les coses quan vols organitzar-te", ha valorat Mascort.

Al seu torn, els sindicats han valorat positivament la trobada encara que reconeixen que no ha satisfet tothom. A la sortida, els concentrats han escridassat els sindicats, especialment a Unió de Pagesos i han reclamat més contundència. El malestar dels agricultors i ramaders s'ha fet palès amb el moviment de tanques i el llançament de llaunes i ous als agents de la BRIMO o que protegien la porta del Palau.