Palafrugell construirà una nau pels serveis de neteja viària i residus

Les obres tenen un pressupost d'1,5 MEUR

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha aprovat inicialment el projecte d’execució per a la construcció d’una nova nau de serveis de residus i neteja viària municipal. D’aquesta manera es projecta un espai que ha de millorar logísticament el servei. Aquestes obres tenen un pressupost aproximat d'1,5 milions d'euros (MEUR).

Amb l’objectiu clar de l’equip de Govern de Palafrugell de seguir fent passos per a la millora del servei de residus i de neteja viària, ara es treballa per la construcció d’una nova nau que permeti una millora logística en el servei.

Així, en els pròxims mesos, l'empresa concessionària de la recollida de residus al municipi comptarà amb una nova seu que millora les seves condicions de treball actuals i on els hi serà còmode i ràpid tenir la gran majoria de la seva maquinària de neteja viària i recollida. Aquesta nova nau, que probablement entrarà en funcionament l'any 2025, estarà situada a la zona industrial.

La instal·lació, que serà d’uns 60x22 metres, inclou un edifici d’oficines centrals i zona de vestuaris per als treballadors, un hangar per als vehicles sota cobert i un espai per a taller mecànic de reparacions i magatzem de recanvis. Disposa d’un espai exterior per al rentat de vehicles i les maniobres de logística de la recollida.

Es preveu la instal·lació de panells solars fotovoltaics per a l’autoconsum que podran cobrir parcialment la demanda energètica dels serveis centrals i la recàrrega de nous vehicles elèctrics que s’incorporaran al nou contracte de residus. Així mateix, es preveu la construcció d’un Punt Net de residus, un espai on els usuaris domèstics podran portar els residus municipals que no s’hagin pogut recollir amb el sistema porta a porta i que actuarà alhora com a mini deixalleria municipal.   

Per l’alcalde del municipi, Juli Fernández, “la incorporació d’aquest equipament és una millora més de cara al servei de residus i de neteja que ens sembla totalment necessari“.

Aquesta acció s’incorpora a les últimes que ha gestionat l’equip de Govern de Palafrugell en els darrers temps, com les campanyes de recollida de trastos o el telèfon d’incidències destinat a una millor comunicació amb la ciutadania.