El programa Espai amb cor de Càritas atén més de 700 persones a l'Alt Empordà durant el 2023

Es tracta d'un servei que ofereix préstec de roba, cursos i activitats

El programa Espai amb Cor de Càritas a l'Alt Empordà ha atès més de 700 persones durant el 2023. Es tracta d'un servei que, entre altres coses, dona roba a les persones que la necessiten. A banda, però, Espai amb Cor ofereix cursos a més de diverses activitats com xerrades o trobades.

Aquest divendres s'ha fet la inauguració del nou local que l'entitat té a partir d'ara a Figueres i que es troba al carrer Clerch i Nicolau i que substitueix el que hi havia a la plaça Vicenç de Paül. Des de l'entitat ressalten que amb el nou local es podran oferir més activitats i donar visibilitat al projecte Espai Cor que “va molt més enllà d’un servei de robers”.

En aquest sentit, la directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, remarca que aquest projecte suposa "un pas endavant" i ha anunciat ja la primera activitat que s'hi farà.

En concret, serà els dilluns de cinc a sis de la tarda a partir del mes de març. Serà un punt de trobada per reparar alguna peça de roba amb la finalitat de sensibilitzar a les persones a l'hora de tenir cura de la roba i aprendre a cosir, amb fil i agulla.

Espai Cor vol fomentar les xerrades i dinàmiques de sensibilització, a més del consum responsable, a més de l'essència del rober. Cal tenir en compte que el programa disposa de un equip de voluntaris de Figueres que obrirà els dilluns, dimarts i dimecres de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues i els dijous i divendres de les nou a les dotze del migdia.

Pel que fa al servei de rober també obrirà les tardes, de dilluns a dijous, de quatre a set. Actualment, al servei hi treballen sis persones voluntàries i hi ha convenis de col·laboració amb la Fundació Drissa, l'Institut Ramon Muntaner i la Universitat de Girona que permeten oferir una millor atenció gràcies a la participació de més voluntaris, joves en pràctiques o ciutadans que formen part d'un programa d’activitat comunitària.