Figueres organitza una fira dedicada al canvi energètic amb 40 expositors

L’esdeveniment comptarà amb més de 6.600 m2 amb estands i mostra de cotxes sostenibles

Figueres (Alt Empordà) organitzarà la Fira Impulsa, dedicada al canvi energètic que es farà del 29 de febrer al 3 de març. És organitzada per l’Ajuntament de Figueres, l’Institut Català de l’Energia, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

La previsió és que hi hagi 40 expositors i l’objectiu és que la fira serveixi per ordenar els conceptes de transició energètica a la poblaciói oferir-los totes les opcions que hi ha al mercat per caminar cap aquest camí.

La fira tindrà una carpa de 1.600 metres quadrats i una zona d’exposició exterior amb 5.000 metres quadrats més. La intenció és que en aquest segon espai hi hagi vehicles elèctrics i híbrids exposats.

La fira Impulsa es concentrarà en tres àmbits concrets: les energies renovables, l’eficiència energètica i la mobilitat sostenible. En el primer apartat, es vol posar sobre la taula tots els tipus d’energies verdes com ara la geotèrmia, el biogàs, la biomassa, la fotovoltaica, l’eòlica, la hidroelèctrica i la mareomotriu, entre d’altres. El públic podrà conèixer com funciona cada una d’elles i com es poden implementar en l'àmbit particular o empresarial aquestes fonts d’energia.

Per altra banda, la fira Impulsa també fixarà la mirada en l’eficiència energètica per evitar el malbaratament. Per això s’explicarà com aïllar millor les cases o quins són els electrodomèstics que redueixen més el consum de llum. En l’apartat de la mobilitat sostenible, la fira ha previst un espai d’exposició de 5.000 m2 a l’exterior. En ell, les empreses podran presentar els nous models de vehicles elèctrics i híbrids.

En el recinte, situat a la zona firal, també hi haurà una zona de conferències, una altra de trobada empresarial i un espai d’oci amb food trucks i demostracions. El Centre Integrat Ferran Sunyer també participarà en aquest esdeveniment i a les sales de conferència es faran ponències i presentacions durant els dies que duri l’Impulsa.