La IAEDEN celebra la retirada de dos projectes de parcs eòlics a l'Albera

L'entitat ecologista ho atribueix a la lluita des del territori

L'entitat ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà celebra la retirada de dos dels projectes que s'havien presentat com a possibles per tirar endavant un parc eòlic a la zona de l'Albera (Alt Empordà). En concret, són els Hèlix I i Hèlix II que pretenien instal·lar un total de dotze aerogeneradors entre Cantallops i la Jonquera.

Des de l'entitat celebren aquesta retirada i la de Neulós, que va desistir ara fa uns mesos. Des de IAEDEN assenyalen la lluita que s'ha fet des del territori com una de les claus perquè aquestes empreses hagin optat per retirar els seus projectes d'instal·lació de grans molins de vent en aquest espai.

Amb tot, des de l'entitat també consideren que les dificultats per accedir a fons Next Generation així com la pujada dels interessos bancaris i del cost dels materials també han influït en aquestes empreses.

Amb tot, deixen clar que seguiran lluitant per evitar que els dos projectes restants -Galatea i Cronos- segueixin endavant. "Animem a tota la gent del territori, entitats, institucions i administracions a seguir dempeus en aquesta lluita que ja està donant els seus fruits", assenyalen en un comunicat.