Lloret de Mar vol ser el destí turístic accessible més important de Catalunya

L'Ajuntament i Mifas treballen per eliminar barreres arquitectòniques

L'Ajuntament de Lloret de Mar i Mifas treballen conjuntament per a convertir la població en el referent dels destins turístics de costa catalans que estan adaptats a les necessitats de persones amb mobilitat reduïda. Aquest dijous, el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, i el president de Mifas, Pere Tubert, han presentat les accions conjuntes que estan realitzant per aconseguir suprimir barreres arquitectòniques i millorar l'accessibilitat per convertir Lloret en una destinació atractiva per a tothom.

Des de l'any 2006, l'Ajuntament de Lloret de Mar disposa d'un Pla municipal de millora de l'accessibilitat universal, que amb el suport de Mifas va dirigit a la supressió de barreres a l'espai públic. El pressupost d'enguany per al pla supera els 65.000 euros.

Aquest 2013 la platja de Lloret ha rebut la distinció en la categoria d'accessibilitat ruptura de barreres arquitectòniques, dins del programa Bandera Blava que gestiona ONG Adeac; una distinció en què col·labora la Fundació ONCE i que reconeix la tasca d'aquells municipis que, a més de tenir la bandera blava, han dedicat una especial atenció a la supressió de banderes arquitectòniques i atenció a persones amb necessitats especials.

A les platges han fet actuacions per millorar l'accessibilitat dels usuaris en general i de les persones amb mobilitat reduïda en concret. Per exemple, han adaptat les rampes, han col·locat passeres de fusta, han creat plataformes al final de les passeres per deixar cadires de rodes o cotxets de nens, tenen servei de bany amb cadira amfíbia i els lavabos també estan adaptats.

Pere Tubert ha destacat que Lloret de Mar ja disposa d'una llarga trajectòria en temes accessibilitat i que ara, el següent pas, és aglutinar i coordinar aquesta oferta i donar-li visibilitat amb accions conjuntes de promoció i comunicació.

Paral·lelament des de Lloret Turisme estan treballant per formar part del programa de turisme accessible de l'Agència Catalana de Turisme i de la xarxa europea en favor del turisme accessible ENAT (European Network for Accessible Tourism).

Durant la reunió, també han acordat programar visites a establiments privats que estiguin interessats en eliminar barreres arquitectòniques, millorar l'accessibilitat i potenciar el turisme accessible.

El regidor de Turisme, Jordi Orobitg, ha destacat que Lloret de Mar té "un gran potencial" per a desenvolupar el turisme accessible de forma integral, potenciant l'adaptació de les seus recursos, equipaments i productes a totes les persones que poden formar aquest segment.