Busquen dos camioners que no s'han presentat a judici per clonar targetes de crèdit a la Jonquera

El fiscal demana que ingressin a presó quan els trobin

Ordre de crida i cerca per a dos camioners interceptats a la Jonquera (Alt Empordà) el 20 de gener del 2020 amb tres aparells per clonar targetes. Els dos acusats s'enfronten a una pena de 6 anys i mig de presó cadascun per un delicte de falsificació i tinença de targetes de crèdit, però no han comparegut al judici, que s'havia de fer aquest dilluns a la secció quarta de l'Audiència de Girona.

El fiscal ha sol·licitat que, un cop els localitzin i detinguin, ingressin en presó preventiva per assegurar que es pugui fer el judici. Quan els Mossos d'Esquadra van aturar el camió, també van comissar als sospitosos un ordinador amb un programa instal·lat per clonar dades bancàries i 41 targetes de crèdit que anaven a nom de diferents titulars.

Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, els dos acusats eren el conductor i el copilot d'un camió que els Mossos van aturar a l'N-II al seu pas per la Jonquera durant un control de transport el 20 de gener del 2020.

A dins el vehicle, els agents van localitzar tres dispositius per clonar targetes, un ordinador que tenia instal·lat un programar per copiar dades bancàries, tres aparells per pagar els peatges de les autopistes, 41 targetes de crèdit a nom de diverses persones i 2.415 euros en efectiu.

La unitat territorial de Policia Científica dels Mossos van examinar les targetes i van concloure que la majoria eren clonades: "Tots els clonadors i el programa de l'ordinador portàtil els utilitzaven els acusats per clonar targetes de crèdit". Segons la fiscalia, els diners intervinguts els havien extret de les targetes.

Per això, acusa els dos camioners d'un delicte de falsificació i tinença de targetes de crèdit en relació amb un delicte de tinença d'aparells per a la falsificació i sol·licita per a cadascun d'ells una condemna de 6 anys i 6 mesos de presó.

El judici s'havia de fer aquest dilluns a la secció quarta de l'Audiència de Girona però s'ha suspès perquè els acusats no han comparegut. El fiscal ha sol·licitat una ordre de crida i cerca amb ingrés a presó dels dos processats fins que es pugui fer el judici. L'acusació pública al·lega que els dos homes, d'origen bosnià, no tenen arrelament al país. La defensa accepta la detenció però no que ingressin a presó preventiva.