Palafrugell aplica els canvis a la Carretera Vella consensuats amb els veïns

S'ha modificat un sentit, instal·lat un giratori i millorat la senyalització

L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha executat aquesta setmana passada les tasques de pintura i senyalització a la Carretera Vella de Calella, que serveixen per aplicar els diferents canvis i millores que es van consensuar, entre Ajuntament i veïns afectats, en aquesta via que uneix el nucli de Calella amb Palafrugell.

Després d’un seguit de diferents reunions constructives per buscar les millors solucions i, després de l’anàlisi exhaustiva feta durant els passats mesos d’estiu, s’ha començat a desenvolupar l’aplicació de tot un seguit de canvis sense deixar de comptar amb la presència del carril bici i prioritzant per damunt de tot la seguretat dels usuaris de la via.  

Una de les principals propostes era el canvi del sentit de circulació a partir de Santa Margarida, on en el següent tram de carretera a partir d’ara serà d’un únic sentit de la circulació direcció Calella de Palafrugell, per tal de donar un millor accés als veïns de la zona.

Aquests, fins ara, es veien obligats a fer un llarg recorregut per accedir als seus habitatges. I un altre punt important és la instal·lació d’un nou giratori a l’alçada de la rotonda de l’autovia on només podran accedir els veïns i es controlarà el pas amb una càmera i un radar de tram.

A més a més, finalment també s’ha treballat en la millora de la senyalització i sobretot en la seguretat de l’accés a la zona de discoteques, amb un carril propi per a realitzar el gir.

Per l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, es tracta “de prioritzar una sèrie de propostes de millora que passessin per continuar amb la filosofia marcada sobre la seguretat de la via, mantenint el caràcter pacificat i de seguretat per continuar fomentant la mobilitat activa, evitant al màxim els accidents amb ferits greus i solucionant les molèsties que s’havien ocasionat als veïnats de Prat Xirlo i Sant Roc”.