Palafrugell introduirà nous canvis a la Carretera Vella

Només els vehicles autoritzats que resideixen al Prat Xirlo i Sant Roc podran fer el tram bidireccional

Al llarg de les properes setmanes es començaran a aplicar els diferents canvis i millores que s’han consensuat, entre l'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) i els veïns afectats, a la Carretera Vella que uneix el nucli de Calella amb el municipi.

Després d’un total de quatre reunions constructives per buscar les millors solucions i, després de l’anàlisi exhaustiu fet durant els mesos d’estiu, s’ha considerat l’aplicació de diversos canvis sense deixar de comptar amb la presència del carril bici i prioritzant per damunt de tot la seguretat del usuaris de la via.  

Una de les principals propostes és el canvi del sentit de circulació a partir de Santa Margarida, on en el següent tram de carretera serà d’un únic sentit de la circulació direcció Calella de Palafrugell, per tal de donar un millor accés als veïns de la zona. Aquests, fins ara, es veien obligats a fer un llarg recorregut per accedir als seus habitatges.

Un altre punt important serà la instal·lació d’un nou giratori a l’alçada de la rotonda de l’autovia on només hi podran accedir els veïns i es controlarà el pas amb una càmera i un radar de tram. A més a més, finalment també s’ha treballat en la millora de la senyalització i sobretot en la seguretat de l’accés a la zona de discoteques, amb un carril propi per a realitzar el gir.

Per l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, es tractava, “en definitiva, de prioritzar una sèrie de propostes de millora que passessin per continuar amb la filosofia marcada sobre la seguretat de la via, mantenint el caràcter pacificat i de seguretat per continuar fomentant la mobilitat activa, evitant al màxim els accidents amb ferits greus i solucionant les molèsties que s’havien ocasionat als veïnats de Prat Xirlo i Sant Roc”.

A més, destaca que era important establir un “diàleg” que anteriorment no s’havia produït amb els veïns del Prat Xirlo i de Sant Roc. Segons el mateix alcalde palafrugellenc, “consensuar una proposta conjunta era la millor manera de pacificar una carretera que té un alt volum de trànsit durant l’estiu, no només de vehicles motoritzats, sinó també de gent que la utilitza amb bicicleta o hi practica esport”.