L'episodi de pluges no supera els 9 litres enlloc de la demarcació de Girona

A l'Alt Empordà no s'ha arribat ni al litre per metre quadrat

El tan anunciat episodi de pluges que ahir havia de regar Catalunya ha passat sense pena ni glòria per la demarcació de Girona amb uns registres irrisoris que no serviran per pal·liar la situació de sequera.

Pel que fa a les nevades que es preveia podrien caure en cotes de 200 metres al Gironès, Selva i Baix Empordà, finalment es van limitar al Ripollès i la Garrotxa, on sí que van veure's emblanquinats els paisatges.

Amb tot, els registres de pluja més importants segons els observatoris del Servei Meteorològic de Catalunya van tenir lloc a la Selva, amb els 8,1 litres per metre quadrat a Anglès o els 6 litres a Santa Coloma de Farners. A Girona hi van caure 3,8 litres i a la zona del Baix Empordà se'n van endur 2,9 a Santa Cristina d'Aro, 1,7 a Palamós i 2,5 a Torroella de Montgrí.

Microclima a l'Alt Empordà

El vent que provenia del nord va allunyar la pluja que pràcticament no va fer acte de presència a l'Alt Empordà. Allà han quedat uns registres testimonials amb 0,9 litres per metre quadrat a Sant Pere Pescador; 0,3 litres a Navata o bé els 0,1 litres a Castelló d'Empúries.

Al pantà de Darnius - Boadella, molt afectat per la sequera i a un 12% de la seva capacitat, només hi van caure 0,1 litres en 24 hores. Altres punts com Figueres, Roses o Portbou no van registrar precipitació.