Dos detinguts a Caldes i un a Maçanet d'una banda que exportava cocaïna i marihuana a França

S’han fet 18 escorcolls i 22 detencions entre ambdós països

La Guàrdia Civil i la Gendarmeria Nacional francesa han dut a terme conjuntament l'operació ‘Stup Iron 31’ en què s'ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic internacional de cocaïna, marihuana i cànnabis. Han estat detingudes 22 persones al Maresme, la Selva, Bordeus i Tolosa.

L'organització venia la droga a través de l'aplicació de missatgeria Telegram, realitzava els enviaments a través dels serveis de paqueteria postal i rebia els pagaments en criptomonedes.

Els dos cossos policials, de manera simultània, van dur a terme 22 escorcolls, 18 a França i quatre a Catalunya. S’hi van decomissar 178.000 euros i s'han bloquejat 70.000 euros en diferents comptes bancaris.

Els agents també van interceptar 8,6 quilos de cocaïna, 121 quilos de marihuana, 56 quilos de resina de cànnabis, quatre armes de foc, 11 vehicles d´alta gamma i articles de luxe procedents del narcotràfic.

La investigació ha demostrat que és una organització perfectament estructurada i compartimentada, sent Barcelona el seu punt de connexió entre els diferents grups que la proveïen.

La compra de tota la droga es duia a terme a Catalunya, per ser distribuïda més tard a França. D'altra banda, els investigadors han identificat l'integrant que actuava com a peça clau en aquest entramat, i al qual s'ha pogut atribuir el rol de gestor de gran part de la importació de la droga d'Espanya a Bordeus i Tolosa.

Aquesta persona ha estat detinguda en un operatiu policial a Girona mentre tractava de fugir amb part dels diners utilitzats per a la compra de la droga a Espanya. Dels quatre detinguts a Catalunya, dos ho van ser a Maçanet de la Selva, un a Caldes de Malavella (Selva) i un quart a Tordera (Maresme)