Adif invertirà 820.000 euros en millorar nou estacions de tren gironines

Els treballs formen part d'un paquet de 5,4 MEUR per a tot Catalunya

Adif destinarà 5,4 milions d'euros a millorar 22 estacions ferroviàries catalanes, entre elles, nou de les comarques gironines. Segons ha informat el gestor d'infraestructures, l'objectiu d'aquestes intervencions és contribuir a la conservació i manteniment dels edificis, instal·lacions i equipaments existents.

Les obres es faran de forma programada per evitar que afectin el servei que reben els viatgers. Aquesta inversió forma part d'un paquet d'actuacions que es desenvoluparan durant un període de 24 mesos i que també inclou tres intervencions valorades en dos milions d'euros a Saragossa, Calatayud i Osca.

A Barcelona es faran tasques de millora a les estacions de Sants, Passeig de Gràcia, i Estació de França. En aquests casos els treballs tindran un cost de 3,6 milions d’euros i els executarà l’empresa Vareser 96.

A l’àmbit de Girona, s’intervindrà a l'estació de la capital, Figueres-Vilafant, Caldes de Malavella, Figueres, Flaçà, Llançà, Portbou, Ripoll i Sils. Aquestes obres les desenvoluparà l’empresa Moncobra i la partida serà de 820.000 euros.

A Tarragona, s’actuarà a les estacions del Camp de Tarragona, Tarragona, Reus, Torredembarra, Cambrils, l'Hospitalet de L'Infant, Tortosa i l'Aldea-Amposta-Tortosa. A més, també es millorarà l’estació de Lleida Pirineus. Tots aquest treball els prestarà la companyia Serveis Integrals de Manteniment Rubatec i l’import total serà de 990.000 euros.