Girona reparteix codis QR a tots els locals de restauració i activitats recreatives

Aquest donarà informació sobre l’horari d’obertura, l’aforament o el nombre de taules i cadires permeses a la terrassa

L’Ajuntament de Girona ha repartit aquest desembre els nous codis QR per identificar els establiments de la ciutat que porten a terme activitats de restauració i activitats recreatives. En total, s’han distribuït 624 distintius per correu postal, que han arribat a botigues degustació, bars, bars restaurants, sales de festa, discoteques i cafès teatre, entre altres.

“Més enllà de ser una mesura establerta per la nova ordenança, aquest codi QR, per una banda, ha de reforçar la presa de consciència dels titulars dels establiments quant a recordar en tot moment quins són els seus drets i quines les seves obligacions en l’exercici de la seva activitat, tant a dins com a fora de l’establiment i, per altra banda, ha de facilitar la tasca tant dels inspectors com dels agents de la Policia Municipal a l’hora de portar a terme el control de les activitats; però, fonamentalment i amb caràcter principal, respon a la voluntat municipal de fer més senzill l’accés a la informació de tota la ciutadania en relació amb les activitats autoritzades i els seus límits”, ha destacat el regidor d’Urbanisme de Proximitat, Lluís Martí.

A través d’aquest codi, es podrà accedir a la informació del nom comercial i l’adreça de l’establiment, a més d’obtenir dades sobre la llicència de l’activitat (número, tipus, horari de l’establiment, nivell sonor màxim permès i aforament) i sobre la llicència de la terrassa, si en té (nombre de taules, cadires i elements autoritzats, plànol de l’espai ocupat permès i horari màxim de l’ocupació).

Es tracta d’un distintiu únic i intransferible de l’activitat i, per tant, només pot ser utilitzat per l’establiment al qual correspon l’adreça impresa. El distintiu s’actualitza automàticament davant qualsevol modificació o canvi de titularitat. S’ha de col·locar preferentment a l’interior del vidre del local, de manera que sigui visible des de l’exterior i des de l’accés principal de l’establiment.

Aquesta mesura és un dels aspectes que s’estableixen en la nova Ordenança d’intervenció municipal reguladora de les activitats de degustació, restauració, espectacles públics i activitats recreatives i les seves terrasses, que es va aprovar en el Ple municipal del 9 d’octubre passat. Concretament, en l’article 6.6 del text s’assenyala que tots els establiments objecte de regulació hauran de tenir en un lloc visible el codi QR de l’establiment.