En Comú Podem porta al Parlament els darrers desnonaments de famílies vulnerables a Salt

En un d'ells els Mossos d'Esquadra van arribar a detenir tres activistes

El portaveu del grup parlamentari d'En Comú Podem (ECP), David Cid, i la diputada del mateix grup Núria Lozano van registrar dijous 21 de desembre una proposta de resolució sobre la intervenció dels Mossos d’Esquadra en els desnonaments de famílies vulnerables, per tal que sigui substanciada davant la Comissió d’Interior.

Dels cinc casos exposats en la proposta de resolució, quatre corresponen a desnonaments de famílies vulnerables de Salt, totes amb menors a càrrec. Lozano també va registrar una petició de compareixença del conseller d’Interior per tal que expliqui l’actuació dels Mossos d’Esquadra en els desnonaments de famílies vulnerables.

En la proposta registrada al Parlament, els Comuns insten al Govern a: “Establir un procediment d'intervenció del Cos de Mossos d'Esquadra en les seves actuacions amb relació al dret a l'habitatge que impedeixi l'actuació dels Mossos d'Esquadra en els desnonaments quan hi resideixin unitats de convivència en risc d'exclusió residencial, la presència de menors o persones amb diversitat funcional o dependència o es desconegui aquestes circumstàncies i estableixi l'obligatorietat de posar en coneixement del Jutjat aquestes circumstàncies a efectes de suspensió del desnonament”.

Juntament amb la petició de compareixença del conseller d’Interior, els Comuns van registrar una bateria de preguntes per saber si el conseller té informació sobre els desnonaments de Salt dels dies 8 i 24 de novembre, i 13 i 15 de desembre, amb la intervenció dels Mossos d’Esquadra i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

També es pregunta si el conseller considera adequada la intervenció de les forces de seguretat en desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat.