Els Mossos detenen tres activistes en un desnonament a Salt

Els agents han entrat a primera hora del matí i s'han trobat amb la resistència del Sindicat d'Habitatge

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres activistes del Sindicat d'Habitatge de Salt (Gironès) en un desnonament que s'ha fet aquest dimecres a una mare i el fill d'uns 10 anys que vivien en un pis del carrer del Doctor Sambola.

Des de primera hora del matí diversos agents de Seguretat Ciutadana i de l'ARRO, amb la col·laboració de la Policia Local, s'han desplegat al carrer per executar l'ordre judicial. Els agents s'han trobat amb la resistència d'alguns membres del Sindicat de l'Habitatge, que volien impedir el desnonament de la mare i el fill.

Una cinquantena de persones s'ha concentrat a l'avinguda dels Països Catalans, al costat del bloc on havien de desnonar el pis, per donar suport a la família, i han tallat el trànsit dues hores.

Una vegada els Mossos han aconseguit entrar al pis, s'ha generat un moment de tensió i els agents han detingut una dona i dos homes per resistència a l'autoritat. Fonts del sindicat asseguren que la dona i la filla fa uns quatre anys que viuen al pis, que és propietat d'un fons d'inversió.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Salt asseguren que es tracta d'una família vulnerable i que fa temps que els serveis socials municipals els fan seguiment. De fet, van ajudar la dona a tramitar la renda garantida de ciutadania.

En el moment en què l'Oficina Local d'Habitatge va saber que s'havia iniciat el procediment de desnonament, aquesta va enviar el cas a Ofideute, un ens vinculat a l'Agència d'Habitatge de Catalunya, perquè iniciï un procés sancionador al gran tenidor propietari de l'habitatge on vivien la mare i el fill per incompliment de la llei catalana. Segons apunten fonts municipals, es tracta d'un desnonament improcedent perquè s'ha fet fora una família vulnerable amb un menor implicat.

De moment, els serveis socials han assegurat que garantiran un allotjament temporal a la família. Inicialment és d'una setmana, tot i que fonts municipals asseguren que sempre s'acaba allargant i són els serveis socials qui valoren la situació i acompanyen la família per no deixar-los al carrer.