Ocupen l'oficina de Serveis Socials de Salt per protestar contra el desnonament d'una família

El fons propietari del pis s'ha negat a arribar a un acord i l'Ajuntament els oferirà allotjament temporal

El Sindicat d'Habitatge de Salt (Gironès) ha ocupat aquest matí l'oficina de Serveis Socials per protestar contra el desnonament d'una família. El desallotjament s'ha produït aquest mateix divendres en un pis del Grup Sant Jaume.

Enmig d'un fort dispositiu policial, diverses persones s'han congregat al carrer per intentar evitar-ho, però finalment, s'ha desnonat la família de quatre integrant, dos d'ells menors. Des de l'Ajuntament afirmen que, malgrat les gestions fetes, "el fons voltor propietari de l'immoble, Divarian, s'ha negat a arribar a un acord per tal que la família pogués seguir vivint al pis".

Per això, Serveis Socials els oferirà un allotjament temporal per "estudiar el cas a fons i buscar alternatives".

Des de l'Ajuntament afirmen que mantenen el "compromís" amb l'accés a l'habitatge dels ciutadans del municipi. Un compromís, diuen, que "es demostra amb el fet que des del juliol s'han aturat 29 desnonaments".

Des del Sindicat, acusen els Mossos d'Esquadra d'actuar "com si fossin Desokupa". "Han espantat la família perquè marxés de casa seva, sense la comitiva judicial, i han fet que marxessin "voluntàriament"", afirmen.

Un cop fet el desnonament, els congregats s'han traslladat a l'oficina de Serveis Socials per protestar i "exigir una solució a aquesta barbàrie".