L'Ajuntament de Figueres qualifica ''d'impecable'' l'actuació de la Guàrdia Urbana on va morir un home

Carme Martínez diu que el cos no obrirà cap investigació interna pels fets

L'equip de govern de Figueres (Alt Empordà) defensa l'actuació de la Guàrdia Urbana en el tiroteig mortal d'aquest dimarts a la nit i la qualifica "d'impecable". La primera tinent d'alcalde de Figueres, Carme Martínez, ha explicat que la intervenció va "evitar mals majors" i ha dit que estan i estaran "al costat" dels agents actuants.

D'altra banda, Martínez ha descartat l'obertura de cap investigació interna per part de la Guàrdia Urbana i ha dit que tot està en mans de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, que s'ha fet càrrec del cas.

També ha explicat que va ser una agent de la Guàrdia Urbana, veïna i amiga de la família, qui va donar les primeres indicacions per protegir-se i va demanar reforços. "Els va dir que entressin a casa, que baixessin les finestres i obrissin els llums del pati", ha explicat.

L'home, de 71 anys, es va presentar a la casa familiar cap a les vuit del vespre, va disparar contra la façana i quan hi van arribar els agents també els va rebre a trets.

La policia va respondre amb diversos trets que van impactar a la cama, la cara, el braç i el tòrax de l'agressor, que va morir hores després a l'hospital de Figueres.