Girona incorporarà un tècnic per als fons europeus i la creació del nou Campus de Salut

Aquesta és una de les novetats del pressupost pel 2024 que s'ha d'aprovar dilluns

L’Ajuntament de Girona incorporarà una plaça de tècnic/a d’innovació que vetllarà per l’activació de les línies d’actuació per a la promoció i la dinamització de l’ecosistema d’innovació gironí, amb un especial seguiment de les propostes en aquest àmbit amb referència al projecte del nou Campus de Salut del Trueta.

Aquesta és una de les novetats que incorpora la proposta del pressupost municipal per al 2024 que s’ha d’aprovar el proper dilluns 18 de desembre en Ple extraordinari. Els nous comptes amplien la plantilla municipal en quatre persones tècniques i una d’elles serà aquesta figura de tècnic/a d’innovació.

Es tracta d’una plaça que dependrà directament de l’Àrea de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, encapçalada pel tinent d’alcaldia i regidor Xavier Aldeguer Manté, d’acord amb la nova estructura orgànica prevista al cartipàs municipal per al mandat 2023-2027.

“Aquests pressupostos permeten consolidar l’acció d’aquesta regidoria que està pensada per tenir una mirada que vagi més enllà de la gestió del dia a dia, que visioni com volem que la ciutat es consolidi com a generadora de propostes d’innovació i d’atracció i valoració del nostre talent jove.

En aquest sentit, la construcció del nou Campus de Salut en els pròxims anys, que actuarà com a projecte motor i que hem de saber aprofitar com la gran oportunitat que és, ens permetrà fer un salt qualitatiu com a ciutat en aquests àmbits”, ha subratllat el regidor Xavier Aldeguer Manté.

Aquesta àrea i figura de nova creació al consistori té, entre altres objectius, la creació  i recerca de campus biomèdic; la innovació empresarial universitària i centres de recerca; els plans doctorats industrials i retenció de talent; els fons llavors i polítiques d’emprenedoria, i els projectes europeus.