Llanos de Luna denuncia a Sant Jaume de Llierca

És el tercer consistori denunciat en dues setmanes per la moció sobre la sobirania fiscal

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, ha denunciat l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa) per haver aprovat una moció en favor de la sobirania fiscal.

El seu alcalde, Ferran Puig (Junts-AM), ha explicat que van rebre la notificació la setmana passada però que "no estan preocupats" perquè la demanda "no té base legal" i per tant preveuen que al final es quedi amb "fum".

També lamenta que l'administració "es gasti els diners dels contribuents" en el que considera una "persecució" i que faci "perdre el temps" als municipis. La setmana passada també van rebre una notificació per aquest motiu els ajuntaments de Vilablareix i Sarrià de Ter, al Gironès.

Des del moment de la notificació, el consistori té 20 dies per presentar la documentació requerida. Segons ha explicat l'alcalde, Ferran Puig (Junts per Sant Jaume-AM), "el que importa és que paguem els impostos i que el procés de sobirania fiscal està més que regulat i no ens genera cap dubte". És per això que estan convençuts que la justícia arxivarà la denúncia i tot es quedarà en "fum", ha dit.

En el darrer ple, es va aprovar una moció on es demanava que se suprimissin les aquelles estructures "anacròniques", com és el fet que a Catalunya hi hagi quatre subdelegacions i una delegació del Govern espanyol. "Potser ens ho podríem estalviar i més en temps de crisi", ha afegit Ferran Puig.