ERC denuncia abocaments d'aigues fecals a Arbúcies

Una avaria en un tub del clavegueram és l'origen d'aquest incident

La secció local d'ERC d'Arbúcies ha denunciat que una avaria en el tub del col·lector del clavegueram que travessa la riera del poble està provocant que les aigües fecals caiguin directament al riu.

Segons els republicans, aquest tub és una obra provisional que es va construir ara fa dos anys arran d'una rierada i, encara no s'ha portat a terme l'actuació definitiva. Segons la formació política aquest abocament incontrolat d'aigües fecals està perjudicant la riera i genera una forta pudor que molesta els veïns de la zona.

Des d'ERC ressalten que l'equip de govern no ha informat a cap dels partits sobre aquesta avaria i destaca que la formació fa temps ha demanat arreglar aquesta obra provisional. Des de la secció local d'ERC d'Arbúcies asseguren en un breu text que el grup municipal ja va alertar ara fa dos anys que calia portar a terme les obres definitives que traguessin el tub del clavegueram provisional. Ara fa uns mesos la mateixa formació va proposar que s'incloguessin aquets treballs en el PUOSC. Una demanda que l'equip de govern, liderat per l'alcalde Pere Garriga, va refusar i va comentar que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) era qui havia d'assumir el cost de les obres.

Els republicans asseguren que a més dels perjudicis mediambientals per a la riera, aquest abocament incontrolat provoca fortes pudors que afecten els veïns que viuen a prop d'aquesta zona.