Camprodon també denuncia problemes de cobertura de telefonia mòbil

El municipi reclama des del 2009 la construcció de la torre de telecomunicacions a Coll de Brucs

L'Ajuntament de Camprodon (Ripollès) denuncia que l'informe del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC) sobre la cobertura de telefonia mòbil al territori donat a conèixer ahir no recull la problemàtica de les zones de muntanya i en especial del que pateix aquest municipi, on més de la meitat de la població no té senyal de mòbil, servei de TDT ni banda ampla.

El consistori s'ha quedat "sorprès" per aquest fet i reclama que es desencalli la construcció de la torre de telecomunicacions a Coll de Brucs pendent des del 2009. "El Govern pretén descartar aquesta obra al·legant dificultats econòmiques en el finançament", afirma l'equip de govern en un comunicat. El procés per a la construcció de la torre de telecomunicacions ha de dotar de servei de TDT, telefonia mòbil i banda ampla als nuclis de Rocabruna, la Vall de Salarça, Bolós, Font Rubí i Beget, nuclis del municipi de Camprodon on no arriba el senyal. L'Ajuntament denuncia que des del 2009 ja s'han fet tots els tràmits, com és la cessió de terrenys, els permisos i també una aportació econòmica del consistori que, malgrat no ser competència seva, va acordar també participar en l'obra.

El maig passat, la Comissió d'Empresa i Ocupació del Parlament va acordar per unanimitat instar al Govern l'execució de la construcció d'aquesta torre de telecomunicacions. Unes obres que, segons l'Ajuntament, "el Govern pretén descartar al·legant dificultats econòmiques en el finançament".

L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol (PSC-Independents per Camprodon), s'ha mostrat "sorprès" en veure que l'informe sobre cobertura mòbil a Catatalunya que el COETTC va donar a conèixer ahir "parla molt de la problemàtica dels municipis de costa i s'oblida de les zones de muntanya" i recorda que "a part de tenir nombrosos veïns, també tenen una forta atracció turística". En aquest sentit, lamenta que "encara avui, hi hagi una Catalunya de dues velocitats, la de les zones més poblades on es disposa de tots serveis i la més rural en ple segle XXI que no disposa dels serveis més bàsics".

El desembre de l'any passat, tots els grups municipals amb representació al consistori van aprovar una moció on es denunciava el greuge que suposa per als afectats dels diferents nuclis el fet de no tenir construïda la torre.