Urbaser retira el contenciós contra l'Ajuntament de Girona

L'empresa va perdre per molts pocs punts de diferència davant de FCC en l'adjudicació de la recollida d'escombraries

Urbaser ha decidit retirar el recurs contenciós administratiu que havia presentat contra l'Ajuntament de Girona perquè no estava d'acord amb l'adjudicació que es va fer de la recollida d'escombraries.

Urbaser competia amb Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), que finalment va ser la guanyadora del concurs al 2011. La regidora d'Hisenda, Maria Àngels Planas, ha assegurat que aquesta decisió deixa "tranquil" el consistori i recorda que l'adjudicació de les escombraries es van fer en època del tripartit. A més, ha apuntat que ara ja queda esborrada qualsevol ombra de dubte sobre els problemes que aquest contenciós podia causar en el projecte de canviar tots els contenidors de la ciutat.

L'empresa Urbaser va competir amb FCC per fer-se amb el servei de recollida d'escombraries a la ciutat de Girona. El concurs es va fer el 2011 i el va guanyar, per pocs punts de diferència, FCC, que ja era l'anterior concessionària del servei. Davant d'aquesta situació, Urbaser va presentar un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Girona perquè no estava d'acord amb els barems tècnics atorgats durant el concurs, fet en època del tripartit.


L'ajuntament va saber al setembre del 2011, ja quan CiU governava, que Urbaser els volia dur als jutjats pel concurs de les escombraries. En data de 18 de juny d'aquest any, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona ha comunicat al consistori que Urbaser retira el recurs. "Nosaltres hem estat sempre tranquils perquè els nostres serveis jurídics ens deien que el recurs d'Urbaser no tenia fonamentació jurídica", ha reconegut la regidora d'Hisenda. No obstant això, Planas admet que el fet que Urbaser hagi desistit de portar-los al jutjat els deixa més tranquils perquè "és un problema menys".

Sense efectes en el canvi de contenidors

La regidora ha recordat també que quan l'equip de govern va portar a aprovació del ple de maig el projecte per canviar tots els contenidors de la ciutat -aprofitant una subvenció europea de 2 MEUR- alguns partits de l'oposició van qüestionar la mesura recordant que el concurs d'escombraries estava recorregut. De fet, a l'equip de govern li va caldre un ple extraordinari per aprovar el projecte, gràcies al suport del PPC.

Planas entén que ara, amb la retirada del contenciós, desapareix qualsevol ombra de dubte sobre aquest projecte. "Nosaltres ja vam defensar que podíem descontractar els contenidors del concurs i fer la compra a través de les subvencions del fons Feder", ha defensat.

Planas ha criticat que, en aquell ple, l'oposició va tenir una "visió catastrofista" sobre els perjudicis que aquest contenciós d'Urbaser podia causar al projecte dels contenidors. "Nosaltres sempre hem estat optimistes perquè els nostres serveis jurídics ens deien que el recurs no tenia fonament jurídic", ha remarcat.