Platja d'Aro inicia la campanya de Nadal amb l'encesa de llums i el gran arbre de 10 metres d'alçada

S'han engalanat 25.000 metres quadrats de carrers, programats sortejos i activitats

Amb l’arribada de l’època nadalenca Platja d’Aro, Castell d’Aro i S’Agaró (Baix Empordà) es reivindica com el centre comercial i d’oci a cel obert de la Costa Brava, gràcies a centenars d’establiments que combinen propostes de primeres marques internacionals i comerços especialitzats que abracen una extensa gamma de sectors en un entorn amb facilitats d’aparcaments, àmplies voreres, galeries per a vianants i parcs i jardins on el comerç es fusiona amb l’oferta de serveis personals, la restauració i les activitats d’oci, culturals i tradicionals de l’època.

L’inici d’aquesta campanya va tenir lloc ahir a les set de la tarda amb l’encesa de llums de Nadal que engalanen amb 25.000 metres quadrats d’il·luminació de baix consum carrers, places i avingudes.

També es va estrenar l’Avet d’Avets al giratori de l’Ajuntament. Es tracta d’un gran arbre de Nadal de 10 metres d’alçada construït a base d’una sèrie d’avets naturals muntats en una estructura metàl·lica, però que exteriorment es mostra com una unitat.

Els arbres provenen del viver natural de Cultius Can Jover a Sant Hilari Sacalm on en planten més de 25.000 cada any amb mètodes respectuosos amb el medi ambient de forma sostenible segons ho acredita la qualificació 804110 MPS. El mateix viver en farà el compostatge posterior.

La campanya. 'Aquest Nadal, el millor regal és Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró' proposa doncs gaudir de tots els atractius i serveis turístics del municipi -comerç, allotjament, restauració o oci nocturn i d’un ampli programa d’activitats.

Alguns dels reclams són la Pista de Gel de Platja d’Aro, el Pessebre Vivent de Castell d’Aro, diversos concerts de Nadal, les cavalcades dels Reis de l’Orient, el Parc Infantil de Nadal El Mar dels Nens o la jornada solidària amb La Marató de TV3.

Alhora es mantenen les propostes del Gran Sorteig de Nadal amb la possibilitat de guanyar un cotxe hídrid però amb diverses activitats, la nova versió de la gimcana familiar de la Xalarina i en Xalarí o l’exposició de diorames i pessebres a Castell d’Aro.

Gran Sorteig de Nadal

Des d'ahir i fins al 3 de gener tothom que compri per un valor mínim de 20 euros en algun del centenar d’establiments i serveis adherits a la campanya tindrà l’oportunitat de guanyar un Fiat 500 híbrid (1r Premi), una bicicleta elèctrica (2n Premi) o una tauleta tàctil (3r i Premi).

S’hi pot participar mitjançant butlletes en paper desant-les en les urnes dels mateixos comerços. El vehicle s’exhibeix a la Plaça de l’Ajuntament i el dijous 5 de gener (12 h) diada de Reis a la Sala d’Actes de la Casa de la Vila s’hi farà el sorteig públic davant notari.

Simultàniament, de l’1 al 24 de desembre les mateixes butlletes permetran participar en el sorteig diari de xecs regal de 50 euros cadascun a través del Calendari d’Advent (els premiats s’anunciaran a @aroimpulsa).

Activitats familiars

Quarta edició de la Gimcana de Nadal de la Xalarina i en Xalarí del 25 de novembre al 7 de gener: petites reproduccions de les mascotes familiars s’amaguen en una quarantena d’aparadors del municipi, i amb l’ajuda d’un plànol orientatiu qui els localitzi i pugui completar els enigmes que es plantegen podrà recollir un obsequi a l’Oficina de Turisme.

La Pista de Gel de Platja d’Aro, de l’1 de desembre al 7 de gener a la plaça dels Estanys de Platja d’Aro (amb horari de matí, tarda o continuat amb una entrada de 8 euros per 45 minuts). Diumenge 17 de desembre hi haurà tió popular i mercat de Nadal a S’Agaró.

El Parc Infantil de Nadal El Mar dels Nens s’ofereix cada tarda, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener al Palau d’Esports i Congressos amb tallers, inflables, jocs, espectacles d’animació, etc. (entrada 5 euros per a infants i joves d’1 a 12 anys; adults acompanyants gratuïts).

Activitats culturals

Representacions del 64è Pessebre Vivent de Castell d’Aro, el més antic de Catalunya i Creu de Sant Jordi: 17, 23, 25, 26 i 30 de desembre; i 1 de gener (entrada 6 euros, infants 3 euros). Del 17 de desembre al 7 de gener el Castell de Benedormiens i l’Antic Casino de Castell d’Aro acull la 43a exposició del Concurs de diorames, pessebres i composicions nadalenques; dels treballs de Nadal de les escoles.

El Palau d’Esports i Congressos i la Sala Polivalent de Castell d’Aro seran el punt final de la Cavalcada dels Reis de l’Orient pels carrers de les dues viles divendres 5 de gener (18 i 20 h) amb caramels sense gluten i embolcall compostable (tots els infants poden recollir la seva carta a diversos espais municipals). I durant aquestes setmanes hi haurà múltiples activitats d'àmbit popular: tallers infantils i contes a la biblioteca, quines, festa de Nadal per a la gent gran, concerts corals, jornada solidària amb La Marató de TV3, etc.