Unes 5.000 persones passen per la 9a edició del popArb

El festival de música pop independent catalana ha acollit un total de 25 concerts en dos dies

El festival de música pop independent catalana, el popArb, ha assolit els prop de 5.000 visitants durant aquesta 9a edició. El certamen musical d'Arbúcies, al bell mig de la Selva, va arrencar aquest divendres amb Pau Vallvé i, durant dos dies, ha rebut la visita de grups eclèctics com Standstill, Delafé y Las Flores Azules, Salvaje Montoya o Za!, entre d'altres.

El certamen també ha comptat amb propostes úniques, fruït de col·laboracions entre músics com Maria Rodés, Martí Sales i Ramon Rodríguez que han presentat el seu nou àlbum 'Convergència i Unió'. La mostra també ha deixat espai a la fotografia i la reinvenció, amb Joan Colomo, que va tancar aquest dissabte el festival amb un toc d'humor.

Per novè any consecutiu el popArb ha aterrat a les comarques gironines per demostrar que la música catalana segueix vivint un gran moment. Com és habitual, el certamen ha barrejat estils com l'indie, el pop, el rock o l'electrònica. Tot i això, la programació d'aquesta edició ha estat especialment eclèctica amb artistes de renom i projectes alternatius poc reconeguts com Bremen, Bruno Sokolowicz, Els Nens Eutròfics, Espaldamaceta, Inspira o La Iaia.


Pau Vallvé va ser l'encarregat d'aixecar el teló aquest passat divendres presentant el seu nou treball, un disc que l'ha dut al capdavant de les llistes musicals del moment. D'altra banda, Joan Colomo - reiventant la 'Radiofórmula'- va posar el punt i final al certamen musical. Durant dos dies, la petita població d'Arbúcies ha estat l'escenari de 25 concerts diversos i ha acollit unes 5.000 persones, la mateixa xifra que l'any passat.

No obstant això, al popArb 2013 no tot ha estat música. En aquesta edició, la fotografia i el cinema han tingut un paper destacat. D'una banda, s'han mostrat les instantànies de Tanit Plana on explorava el Montseny i que han servit per crear la imatge del festival d'enguany. A més, el Museu Etnològic del Montseny ha acollit l'exposició 'Jaleo' de la fotògrafa Noemí Elias on es poden veure imatges d'alguns dels músics que han participat en les anteriors edicions del PopArb. Tots els concerts es van poder realitzar sense inconvenients tot i que 'El Petit de Cal Eril' va haver d'anul·lar la seva actuació perquè el cantant va patir algun problema físic.