Dee Dee Bridgewater i Catherine Russell se sumen al Black Music Festival 2024

També comptarà amb Giacomo Turra & The Funky Minutes o Errol Linton

Dee Dee Bridgewater i Catherine Russell sumen les seves actuacions al programa del Black Music Festival 2024, segons han anunciat els responsables del certamen. Ambdues artistes actuaran a l'Auditori de Girona.

Dee Dee Bridgewater, guanyadora de tres Grammy i una de les vocalistes de referència de l'àmbit jazzístic internacional, revisitarà el projecte Dee Dee Feathers acompanyada de la Girona Jazz Project Big Band.

Catherine Russell, una de les cantants més destacades en l'escena blues-jazz i que ha col·laborat amb Cyndi Lauper o David Bowie com a corista i multiinstrumentista, presentarà un ampli repertori que combina cançons pròpies amb clàssics del cançoner americà i del Rythm&Blues.

El Black Music Festival també comptarà amb Giacomo Turra & The Funky Minutes, el projecte liderat pel jove guitarrista italià que ha revolucionat les xarxes socials gràcies a les seves versions de grans temes funk i les seves habilitats d'improvisació.

Un altre nom del cartell serà el del cantautor i virtuós de l'harmònica Errol Linton, que ha estat més de 30 anys omplint de blues els carrers i el metro de Londres i ara presenta les seves cançons a festivals com el Black Music Festival.

Aquest concert anirà precedit de l'actuació de la barcelonina Namina en formació de sextet, que presentarà 'LA10', un concert que vol retre homenatge als ancestres. Pel festival també hi passaran The Gramophone Allstars Big Band, fusió de música jamaicana dels seixanta amb música negra, per presentar el disc 'Call Your Friends'.

El mateix dia actuaran The Big Easy Crew, un col·lectiu de músics establerts a Barcelona que recreen un viatge per la gran varietat d'estils que tenen el seu origen a New Orleans. El festival comptarà amb el doble concert de Kamikaze Helmets, duet madrileny de rock, i amb la banda gallega amb gairebé 20 anys de trajectòria The Soul Jacket, que barreja Rhythm&Blues, rock&roll, psicodèlia i southern soul.

A més a més, també serà al festival el grup saragossà de rock The Kleejoss Band que presentarà al festival el seu setè disc, 'Porvenir'.

Tots aquests artistes se sumen als noms ja confirmats d'Scary Pockets i DeWolff, dels senegalesos Seckou Keita & Momi Maiga i dels barcelonins Dr. Calypso, que el Black Music Festival va anunciar fa setmanes.