Urbanisme aprova dos camps d'entrenament del Girona FC a Vilablareix

Entitats ecologistes, pagesos i veïns s'oposen a la construcció

La comissió d'Urbanisme ha donat llum verda a la construcció de dos camps d'entrenament del Girona FC a Vilablareix (Gironès). Aquest és el primer pas del projecte que ciutat esportiva, que va presentar el Girona, i que preveu aixecar-hi fins a set camps i reformar una masia per acollir la seu i oficines del club.

El que ha aprovat Urbanisme aquest dimecres inclou, de moment, dos camps i vestuaris. La comissió precisa que no ha avalat el projecte de ciutat esportiva, que s'hauria de fer seguint una altra tramitació. Tot i això, entitats ecologistes, pagesos i veïns que s'oposen al complex ja van denunciar que s'està tramitant de manera "fragmentada" i sostenien que això és una "irregularitat".

Després que el club presentés el projecte de ciutat esportiva, entitats ecologistes, pagesos i veïns van fer front comú contra la seva amb una recollida de firmes, al·legant que es vol aixecar en sòl agrícola. El complex es vol aixecar als terrenys de la Massana, en una superfície de més de 20 hectàrees situades prop de l'autopista AP-7 al terme municipal de Vilablareix.

La intenció és construir-hi, en total, set camps de futbol per a les categories inferiors, el femení i el primer equip. Per això, els opositors al projecte consideren que s'està tramitant de manera "fragmentada" perquè el que s'ha portat fins ara a aprovació són només els dos primers camps d'entrenament.

Un cop rebut el vistiplau de la comissió, l'Ajuntament de Vilablareix podrà concedir el permís per començar els treballs per construir els dos camps.