El Girona FC compra els terrenys de Vilablareix on vol construir la ciutat esportiva

Responsables del club en donaran més detalls aquest matí

Ja no hi ha volta enrere, el Girona FC construirà la seva ciutat esportiva als terrenys de la Massana al terme municipal de Vilablareix (Gironès) després de comprar l'espai. Aquest migdia els màxims responsables de l’entitat i la propietat, amb el director executiu del City Football Group, Ferran Soriano, i el president del consell d’administració del Girona, Pere Guardiola, al capdavant i el president, Delfí Geli, i el director general, Ignasi Mas-Bagà, en donaran detalls.

Els darrers mesos l'operació s'havia trobat amb diversos entrebancs fruit de l'oposició pe part de veïns, ecologistes, Unió de Pagesos i alguns partits polítics, però la setmana passada es va concretar la venda de la que en formen part diversos propietaris. Membres del Girona FC van presentar dimecres el projecte a l'equip de govern municipal i la resta de grups a l'oposició que en van donar el vistiplau.

L'acció més recent contra la ciutat esportiva va tenir lloc l'octubre de l'any passat, quan una plataforma de veïns, Unió de Pagesos i l'Associació de Naturalistes de Girona van començat a recollir signatures en contra del projecte. Consideraven que aquest equipament suposarà la pèrdua de les poques zones agrícoles que queden al municipi i a la zona metropolitana de Girona.

A més, es tracta d'una zona rica agrícolament perquè hi ha els sediments i nutrients dels tres rius que creuen el pla. Per altra banda, les entitats recorden que la zona està considerada com a sòl d'Especial Valor Agrícola. Segons apunten les tres entitats, el projecte preveu la construcció de set camps de futbol en una zona propera al mas de la Massana.