La Mitja de Figueres ja compta amb més d'un miler d'inscrits

L'esdeveniment esportiu enguany gira entorn la figura de Salvador Dalí

Tot a punt per la setena edició de la Mitja de Figueres (Alt Emprodà) que aquest any se celebrarà el diumenge 3 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i un mes després de la inauguració de la Casa Natal de Salvador Dalí.

Un gran reclam dalinià que complementa el Teatre-Museu des d'on surt la Mitja de Figueres, amb la resta d'equipaments culturals relacionats amb el geni surrealista de la comarca com són el castell Gala-Dalí de Púbol i la casa-museu de Portlligat, a Cadaqués.

L'atractiu turístic de Figueres és "cada cop més indiscutible" segons ha assegurat aquest matí, la directora de comunicació de la Mitja, Montserrat Rigall, i per això "volem posar en relleu la necessitat de sumar esforços entre esport i cultura".

Per aquest motiu, el President ha destacat el disseny escollit aquest any que vol ser un "homenatge a la ciutat, tant per l'skyline que s'hi dibuixa com pels colors de verd figuera".

La Menuda i l'Adaptada

El tret de sortida el donaran les quatre curses de La Menuda coorganitzades per l'Associació Mitja Figueres conjuntament amb el Club d'Atletisme de Figueres. El mateix dissabte 2 de desembre també tindrà lloc a la Plaça de la Palmera de la capital altempordanesa, a partir de les 18h, la cursa adaptada a infants i joves amb diversitat funcional. En aquesta ocasió, la majoria dels participants seran membres de l'Associació El Dofí. 

Entre els aspectes destacats d'aquest any, hi ha una novetat que son els trofeus pels guanyadors de La Menuda. El responsable d'aquesta cursa, Alejo Almendros, recorda que també hi haurà medalles i xocolatada per tots i totes les participants.

Pel que fa a la cursa de 10km i la de 21km, aquesta setena edició aposta per la sostenibilitat. Segons ha dit el president de l'entitat aquest matí en roda de premsa, l'objectiu és "eliminar els gots de plàstic i fer una mitja més sostenible". Rodríguez ha detallat que "es faran els avituallaments amb gots de paper reciclat" i ha recordat que l'any passat ja es van eliminar les ampolles de plàstic durant el recorregut.

En aquest sentit, un dels patrocinadors que repeteix suport a la Mitja és l'empresa municipal d'aigua, Fisersa, que oferirà fonts d'aigua a l'avituallament al final del recorregut, a la Plaça Catalunya,

Inscripcions d'arreu

La bona evolució de les inscripcions procedents de França fa pensar als organitzadors que Figueres entra dins del calendari de curses rellevants a tenir en compte per als esportistes veïns.

Les noves línies de connexions ferroviàries, entre ciutats franceses com Narbona i Lió, també han facilitat els accessos a la ciutat daliniana. Des d'aquest mes de juliol hi ha un TAV que connecta Barcelona amb Lió en tan sols cinc hores.

Amb voluntat de "seguir millorant la nostra cursa", alguns dels membres de l'Associació Mitja Marató de Figueres, tenen experiència per haver participat en primera persona en curses tan emblemàtiques com la de Chicago que va fer el secretari Xavi Díaz, en Jaume Baraut i Carles Callavé van estar a la Marató Ultra Pirineu, la Marató de Dublín, correguda pel director de La MItja, Francesc Pous, i la Behovia de Sant Sebastià, al País Basc, on el president i el seu vicepresident, Toni Corona, han estat testimonis de la històrica victòria del corredor Chakib Lachgar en 59 minutos i 56 segons, fa tan sols unes setmanes.