Som Cultura supera el 70% d’ocupació en les primeres setmanes de la seva celebració

La meitat de les propostes programades fins ara han exhaurit les entrades disponibles

Som Cultura, el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i al Pirineu de Girona, ha superat el 70% d’ocupació en les dues primeres setmanes de la seva celebració. La meitat de les propostes programades durant aquest període han exhaurit les entrades disponibles o han hagut d’ampliar l’aforament per atendre l’elevada demanda.

La visita nocturna al cementiri de Figueres (Alt Empordà) ha estat la proposta més multitudinària amb prop de 200 assistents que van gaudir del guiatge del metge forense Narcís Bardalet,   la doctora en història de l’art Mariona Seguranyes i el biòleg Josep Maria Dacosta, en un itinerari il·luminat per les instal·lacions d’espelmes de Bruno Pérez.

La visita a porta tancada a la catedral de Girona per conèixer la relació de la vinya i el vi en el culte cristià, la lectura dramatitzada de textos de Víctor Català a l’Escala maridada amb una selecció de vermuts del territori, la visita guiada a Lloret de Mar (Selva) per descobrir la relació del pintor Joaquim Sorolla amb aquesta localitat o la ruta interpretativa per un tram del Camí Oliba GR 151 de la comarca del Ripollès, han estat altres activitats que han esgotat les places disponibles.

El festival celebra aquest cap de setmana una de les activitats més multitudinàries de la seva programació. La Xarxa de Museus de les comarques de Girona ofereix la proposta

"Els museus surten al carrer", que reuneix disset museus gironins que durant un matí ofereixen tallers de tota mena en un mateix espai. Enguany, la trobada tindrà lloc davant el Museu de la Pesca de Palamós (Baix Empordà) el diumenge 19 de novembre.

També aquest cap de setmana, el nou Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya-Begur programa un tast de tres vins i tres xocolates per descobrir la relació dels indians amb aquests dos productes; la proposta inclou la visita guiada al nou equipament.

Una activitat destacada més del cap de setmana és el maridatge entre cultura i enologia de l’itinerari literari sobre Ramon Muntaner i Peralada a càrrec d’Iraida Sais, d’Empordà Brava, amb tast de vins maridat amb el sommelier Josep Miquel Guasch.

El festival celebra la seva vuitena edició amb una trentena de propostes programades per les entitats i empreses associades al Club de Màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona. Aquest ofereix una selecció d’activitats especials per redescobrir l’àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines.

La programació, que es concentra durant els caps de setmana del mes de novembre, s’agrupa en cinc blocs temàtics: "Mossega cultura", "Cultura divina", "Cultura en moviment", "Genis de la cultura" i "Cultura en família".