La 10a fira d'ocupació TreballemGi supera els 1.000 inscrits i les 2.000 entrevistes

Un total de 75 empreses hi han ofert més 500 llocs de feina

La desena edició de la fira d'ocupació TreballemGi s'ha celebrat avui a l’Auditori de Girona que comptava ja amb 1.000 inscrits quan encara no s’havien tancat les inscripcions. A mig matí s’havien fet ja 2.025 entrevistes laborals.

La fira també disposa de versió en línia, de manera que s’han pogut penjar currículums i mantenir entrevistes de manera telemàtica. Ja de bon matí el hall de l’Auditori s’ha omplert de demandants de feina que podien deixar currículums en les 69 taules de les empreses i les sis de les institucions, així com programar entrevistes personals amb els responsables de recursos humans.

A l’aplicació que gestiona TreballemGi, on cal inscriure’s per participar-hi, hi havia 572 ofertes amb perfils laborals molt diverses:  ajudants de cuina, mecànics, venedors o enginyers.

Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona, ha destacat l’enorme recepció que des dels seus inicis aquesta fira ha tingut entre les empreses i les persones que cerquen feina.

“És una gran oportunitat per trobar talent i fins i tot per mirar de fer tornar el que va haver de marxar a l’estranger per manca d’oportunitats”, va explicar Fàbrega. El president va destacar també que des de fa anys la fira ja no s’adreça només als joves, sinó a qualsevol persona que busqui feina.

A la inauguració de la fira hi ha participat la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis; i el subdelegat del Govern de l’Estat, Albert Bramon.

10 premis a empreses fidels

Una de les novetats d’aquesta edició és que s’ha premiat la fidelitat de deu empreses que han participat assíduament a la Fira: Axxon, empresa especialitzada en la gestió de la temporalitat i la selecció de professionals; Bauhaus, l’empresa de productes de llar, taller i jardí; la multinacional Carrefour; la referent industrial Comexi; Dibosch, empresa dedicada al sector de la higiene professional; la Fundació Addecco, entitat que treballa per a la inserció laboral de les persones que tenen més dificultats d’accedir al mercat de treball; l’empresa que ofereix solucions de recursos humans Marlex; Mineralia, empresa d’extracció de minerals; Roberlo, empresa especialitzada en el desenvolupament, fabricació i venda de pintura i Tavil, empresa que construeix màquines i línies automàtiques d’encaixat, paletitzat i manipulació. A totes elles se’ls ha donat un guardó commemoratiu durant la inauguració del Treballemgi.

La Fira és organitzada per la Cambra de Comerç de Girona en el marc del Programa PICE i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Gironès i la Universitat de Girona, i és finançada pel Fons Social Europeu, el Ministerio de Empleo en el marc del Programa Operativo de Empleo Juvenil i les Cambres de Comerç.