El PP aparta la presidenta del partit a Figueres, la suspèn de militància i posa una comissió gestora

Àngela Domènech va denunciar Jaume Veray a la fiscalia

El PP ha apartat la presidenta del partit a Figueres, Àngela Domènech, l'ha suspesa cautelarment de militància i ha nomenat una comissió gestora a la ciutat. Domènech, que va ser cap de llista a les municipals i és l'única regidora que la formació va obtenir a l'Ajuntament, s'havia mostrat molt crítica amb la direcció provincial del PP.

De fet, va arribar a denunciar el seu president, Jaume Veray, el secretari general i el gerent davant la fiscalia per administració deslleial. La comissió gestora que el PP ha nomenat a Figueres la presideix l'advocat Enrique Rodríguez, vicesecretari provincial d'Acció Política del partit i que va anar de número 4 a les llistes del 28-M.

La decisió d'apartar la presidenta del PP a Figueres arriba després de les crítiques, amb denúncia a fiscalia inclosa, que Domènech va llançar contra la direcció provincial dels populars. Domènech va acusar el president provincial, Jaume Veray, de "manca de transparència" i va criticar que, arran d'això, se l'havia destituïda via WhatsApp com a vicesecretaria provincial de comunicació del PP.

Domènech va acusar Veray d'haver acaparat a Girona ciutat els recursos del partit per a la campanya del 28-M, i de deixar amb un pressupost minúscul la resta de candidatures de la demarcació (més d'una vintena).

A mitjans d'octubre, la fins ara presidenta del PP a Figueres va denunciar el president provincial, el secretari general Daniel Ruiz i el gerent Josep Toribio a fiscalia per un suposat delicte d'administració deslleial, per haver-li negat l'accés als comptes del partit i als de la campanya per a les municipals.

El Comitè de Drets i Garanties dels populars a Catalunya ha acordat obrir-li un expedient disciplinari i suspendre-la cautelarment de militància mentre duri el procés. Durant aquest temps, no podrà representar el PP en cap institució.