Policia Municipal i veïns de Montilivi protesten al ple de Girona

Els primers protestaven per les hores extra i els segons per la permuta d'un terreny amb la Diputació

Al ple d'aquest novembre a l'Ajuntament de Girona, celebrat ahir a la tarda, s'han viscut dues protestes. La primera l'han protagonitzada, de nou, els agents de la Policia Municipal, que s'han concentrat amb xiulets a la plaça del Vi i han entrat a la sala just abans que comencés la sessió.

Allà, els seus portaveus han criticat el decret que els obliga a fer hores extra fins a finals d'any, dient que s'hagin qualificat com a "excepcionals" partits de bàsquet o de futbol, i han reclamat una solució al conflicte que fa temps que s'arrossega.

"La gent està cansada i fastiguejada i volem solucions", ha dit el portaveu del sindicat SIP-Fepol, Sergi Fernández, assegurant que si no hi ha resposta, al 2024 intensificaran les protestes. De fet, tant aquest sindicat com també la UGT ja han recorregut al contenciós el decret d'alcaldia signat per Lluc Salellas que els obliga a fer hores extra.

Pancartes de Montilivi

La segona protesta l'han protagonitzada veïns del barri de Montilivi. Un grup d'ells ha exhibit pancartes al ple en protesta contra l'acord entre l'Ajuntament de Girona i la Diputació per la permuta d'uns terrenys al barri (on s'hi faran equipaments) i l'edifici de l'antiga UNED (al Barri Vell de la ciutat).

"Volem arbres, no més edificis" o "Girona, més verda i més blava" són els lemes que es podien llegir als cartells, que han exhibit en el moment en què la socialista Sílvia Paneque demanava sobre l'acord a l'apartat de precs i preguntes. "Estem absolutament segurs que a tot Girona hi ha d'haver algun altre lloc per al projecte", ha dit la portaveu del PSC, interpel·lant l'alcalde.

Lluc Salellas li ha respost que, en aquest cas, "la mare de tots els ous" és el Pla General que fa més de vint anys, precisament, va aprovar el govern socialista de Girona, i que permet fer un equipament en aquells terrenys. "Si s'hagués qualificat com a zona verda, no ens trobaríem on som", ha dit l'alcalde.

Salellas ha recordat que la permuta amb la Diputació es va aprovar el mes de març -és a dir, amb l'anterior govern- i que, tot i que s'ha intentat buscar terrenys alternatius per a la Diputació, no s'han trobat.

L'alcalde ha explicat que, precisament, la corporació supramunicipal, que és qui té "els drets adquirits" del terreny, volia començar l'obra quan més aviat millor i, que davant d'això, el que s'ha optat és per "millorar" la proposta inicial (incloent un nou parc infantil a la zona i reservant un espai del futur edifici administratiu per a usos veïnals).

Lluc Salellas ha dit ser conscient que la proposta "no convenç" els veïns, però també ha admès que, amb la situació actual, "difícilment es podria trobar una sortida millor". Per últim, l'alcalde ha defensat que l'equip de govern "ha estat transparent" i s'ha "dedicat molt" a l'afer.