L'alcaldessa de Figueres lamenta que no s'acabi la línia de TAV fins París

Marta Felip assegura que "és incongruent" que França és desvinculi del Corredor Mediterrani

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip (CiU), ha assegurat que la renúncia del govern francès d'unir París amb la frontera catalana per alta velocitat "és una mala notícia per a la Catalunya del Nord" que havia lligat "el creixement de la seva economia a aquesta infraestructura".

En aquest sentit, Felip ha assegurat que "és incongruent" que França es desvinculi definitivament del Corredor Mediterrani quan aquest "és una prioritat europea". Felip, que ha reconegut que l'actual context econòmic no és el millor per afrontar grans despeses en infraestructures, ha recordat que l'actual traçat que uneix Montpeller amb Perpinyà "està fregant la saturació" el que feia indispensable el nou traçat.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que el pitjor de la renúncia de l'estat francès a connectar París amb la frontera catalana per alta velocitat és el perjudici econòmic que suposarà per a la Catalunya del Nord que havia basat el seu creixement econòmic a la realització d'aquesta infraestructura.

En aquest sentit, la convergent ha recordat que el traçat d'alta velocitat suposava un doble fil ferroviari per tal que mercaderies i passatgers no haguessin de compartir traçat. Un traçat, l'actual, ha puntualitzat, que en alguns trams "està fregant la saturació".

Marta Felip ha reconegut també que "entén" les estretors financeres de l'estat francès, però al mateix temps ha qualificat "d'incongruent" que França es desmarqui del Corredor Mediterrani quan aquesta infraestructura "és una prioritat europea".