'M'agradaria dedicar-me al món de la traducció o treballar en una editorial'

Gemma Muñoz, l'alumne amb millor nota de la selectivitat a tot Catalunya, assegura que hi va dedicar moltes hores

Gemma Muñoz Brugués. Aquest és el nom de l'estudiant que ha tret la millor nota de la selectivitat de tot Catalunya, un 9,9. La Gemma és una alumne que ha cursat tota la secundària i el Batxillerat Humanístic a l'Institut Montilivi de Girona i que, en les seves estones lliures, toca l'oboè amb l'Orquestra del Conservatori de la ciutat. Ara, li encantaria aprendre l'alemany durant la carrera de Traducció i Interpretació que vol fer a la Universitat Autònoma de Barcelona.

"Estic molt contenta i sorpresa d'haver obtingut una nota tant alta, no m'ho esperava i em fa molta il·lusió", ha assegurat aquest divendres al migdia quan ha visitat el seu institut acompanyada per la seva mare, el seu germà i una amiga. "Vaig sortir amb la sensació que els exàmens m'havien anat bé però mai m'hagués imaginat això!", exclama emocionada. "Tots els meus amics estan contents i els meus pares sobretot, és increïble una cosa així, de cop", afegeix.

La Gemma té clar quina és la clau per aconseguir aquests resultats excel·lents. "Vaig anar a les classes de repàs que feien a l'institut i, llavors, les dues últimes setmanes vaig repassar tot el temari", explica. "Vaig dedicar-hi hores però com que durant l'any ho he anat estudiant tot, la selectivitat no em va costar massa", ressalta. I és la Gemma té un molt bon expedient acadèmic. Només cal fixar-se amb la nota general de batxillerat, un 9,85, i la nota més baixa que ha tret a les proves de selectivitat ha estat un 9,5 en els exàmens d'anglès i grec. "La prova de grec creia que era la que m'havia anat pitjor però un 9,5 està bé", assenyala. Uns bons resultats li asseguren una plaça a la carrera de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona on la nota de tall està en el 8,3.

Tot i això, la Gemma té clar que la situació laboral actual no és fàcil. "Penso que no hi ha sortides en cap àmbit però he anat parlant amb la gent que ha fet aquesta carrera per veure si tenen feina i alguns han trobat coses; m'agradaria dedicar-me al món de la traducció, treballar en una editorial o fer alguna cosa relacionada amb l'escriptura", comenta. No obstant això, ella no es tanca cap porta. "Si no trobo feina i he de seguir estudiant també ho faré", assegura.

Ara, per celebrar el títol de millor estudiant de Catalunya, la Gemma participarà en un concert aquest divendres i té previst passar una estona amb les seves amigues a la platja durant el cap de setmana. Tot i això, llança un missatge als propers estudiants que s'enfrontin a la selectivitat l'any vinent. "Jo els recomanaria que no deixin res per a l'últim moment perquè la feina s'acumula i et comences a estressar, cal anar fent sense parar i organitzar-se molt", comenta. "Si fas moltes coses, cal que t'organitzis per trobar temps per a tot perquè es pot estudiar, tocar l'oboè, sortir amb les amigues i fer el que sigui", assegura.