La gironina Gemma Muñoz obté la millor nota de la selectivitat de Catalunya amb un 9,9

Els 219 alumnes que han tret un excel·lent rebran un reconeixement del Govern el 25 de juliol

Una estudiant de l'Institut Montilivi de Girona, Gemma Muñoz Brugués, ha obtingut la millor nota de la Selectivitat de Catalunya amb un 9,9. En total, 219 estudiants han tret un excel·lent, és a dir, una nota igual o superior al 9. A les comarques de Barcelona, Anna Creus Costa, de l'Institut Frederic Mistral de Sant Cugat del Vallès, ha tingut la millor nota amb un 9,8, mentre que a les comarques de Lleida i Tarragona, les millors qualificacions han estat per a Marta Gil Bardají, alumna de l'Institut Ronda de la capital del Segrià, i Sílvia Pascual Sabater, de l'Institut Antoni Martí i Franquès, respectivament.

Ambdues han obtingut un 9,6. El Govern distingirà els 219 estudiants catalans que han aconseguit una nota de 9 o superior amb un guardó en un acte que se celebrarà al Palau de la Generalitat el pròxim 25 de juliol. La Generalitat va crear aquests premis el 2001 amb l'objectiu de premiar els alumnes que havien obtingut els millors resultats de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU).


Les notes de les PAU s'han fet públiques aquest divendres, tot i que els alumnes que ho desitgin podran repetir l'examen de matemàtiques després de la detecció d'un error en el primer enunciat i que tots els aspirants no disposessin del mateix temps per fer la prova d'acord amb la rectificació. Així, els qui aspirin a fer la prova de nou, hauran de fer la sol·licitud entre l'1 i el 2 de juliol i s'examinaran el 5 de juliol de cinc de la tarda a dos quars de set del vespre.

És la primera vegada en 23 anys que es dóna l'opció de repetir una prova de les PAU. En total, van ser 10.000 els estudiants que es van examinar de l'assignatura de Matemàtiques.