565 establiments gironins participaran en la primera diada per promocionar el comerç local

'La ComerÇiada' es farà del 17 al 19 de novembre

El comerç local de la demarcació de Girona viurà la seva primera diada dedicada a ells entre el 17 i el 19 de novembre. Des de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), juntament amb onze associacions de comerciants de diferents localitats de la demarcació han impulsat 'La ComerÇiada'.

En total seran 565 establiments els qui al llarg d'aquell cap de setmana oferiran, descomptes, promocions, sortejos i activitats amb l'objectiu de promocionar les compres en establiments de proximitat.

Durant aquesta campanya, les botigues col·laboradores s'identificaran fàcilment gràcies a un distintiu decoratiu comú que contindrà missatges positius al voltant del que representen, sota el lema 'les teves petjades, són el meu batec'.

Malgrat que la iniciativa s'inspira en models com l''Small bussiness Saturday' dels Estats Units o el 'Shop Local Day' espanyol, la voluntat de la ComerÇiada és consolidar-se i passar a ser un referent, a més d'un suport econòmic durant aquest cap de setmana pels comerços participants.

Des de l'organització assenyalen que aquesta iniciativa gironina vol destacar "l'essència única" d'aquesta tipologia de comerç i el seu impacte positiu tant en la comunitat de la que formen part com en l'economia, a més d'agrair la participació activa dels clients que fan possible que aquests negocis progressin. Per tot plegat s'han programat activitats diverses, descomptes i sortejos pels clients.

La ComerÇiada ha estat una iniciativa engegada des de la FOEG que ha coordinat fins a onze associacions gironines.

En concret, hi han participat l'Associació de comerciants de Celrà, Girona Centre Eix Comercial, Els Petits Plaers de la Bisbal d’Empordà, l'Associació de comerciants d'Olot, Oohxigen comerç i negoci de Palafrugell, Fecotur Palamós, l'Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, Sant Antoni Comerç de Sant Antoni de Calonge, l'Associació Guíxols comerç i turisme de Sant Feliu de Guíxols, la Federació d'Unió d'Empresaris de Salt i l'Associació de comerciants de Sarrià de Ter.