Arrenca avui el Festival de Músiques Religioses i del Món a Girona amb Enrique Morente

Maria del Mar Bonet cantarà davant les escales de la catedral acompanyada per 100 veus

  • Maria del Mar Bonet durant un assaig pel Festival de Músiques Religioses i del Món © ACN
    Maria del Mar Bonet durant un assaig pel Festival de Músiques Religioses i del Món © ACN
  • Enrique Morente a Madrid en una actuació © AG
    Enrique Morente a Madrid en una actuació © AG

Aquest dissabte al vespre el flamenc Enrique Morente serà l'encarregat de donar el tret de sortida a l'onzena edició del Festival de Músiques Religioses i del Món que se celebra a Girona. El concert es farà a l'auditori de Girona i Morente oferirà fragments d'una missa on el 'cante jondo' serà el protagonista. El director del Festival, Víctor Garcia, destaca la singularitat de la programació ja que no es convida una 'muntanya' de noms comercials sinó que s'aposta per la qualitat. Segons explica, el Festival no és 'generalista' i amaga 'moltes perles'

Aquest any concerts a Sant Fèlix

En aquesta onzena edició destaca la incorporació de l'Església de Sant Fèlix com espai on s'oferiran diversos concerts. Després dels treballs de restauració de la nau central aquesta església emblemàtica de la ciutat de Girona s'incorpora al Festival.

Els diferents espais on també s'oferiran concerts són el Claustre i les escales de la Catedral de Girona, l'Auditori Palau de Congressos de la ciutat, i l'Auditori de la Mercè. Segons explica el director del Festival, les escales de la Catedral es reserven pels concerts més multitudinaris, com per exemple, el que aquest proper dilluns oferirà Maria del Mar Bonet.

La cantant mallorquina actuarà al costat d'una massa coral integrada per uns 180 cantaires de nou corals gironines. Garcia explica que aquest concert ha estat complex de preparar per la quantitat de persones que hi actuen. Maria del Mar Bonet recupera el projecte 'Amic, amat' que va estrenar l'any 2004 i que li va valdre el premi Ciutat de Barcelona.

Actuacions fins al 18 de juliol

Rinaldo Alessandrini amb Vivaldi, el cantant africà Salif Keita, Pierre Hantaï amb 'El clavecí ben trempat' de Bach, al llarg de tres concerts, i Kepa Junkera, són alguns dels concerts destacats de la programació d'aquesta onzena edició del Festival de Músiques Religioses i del Món que durarà fins al 18 de juliol.

També actuaran Fretwork amb un consort de violes de 'L'art de la fuga' de Bach; Staff Benda Billi, una formació del Congo integrada per persones que pateixen tetraplegia a causa de la poliomielitis; Exaudi Nos que descobreix una de les obres mestres de Joan Brudieu, 'Rèquiem' o el basc Kepa Junkera guardonat amb un Grammy Llatí.