L'oposició de Ripoll acusa Aliança Catalana de ''trencar la convivència'' i ''fomentar la crispació''

Demanen que deixin de propagar discursos d'odi i "mitges veritats"

Els grups a l'oposició de l'Ajuntament de Ripoll acusen Aliança Catalana de "trencar la convivència" i alerten de l'augment de la "crispació i la ràbia" entre la població.

En un comunicat conjunt, denuncien que el partit d'extrema dreta que governa en minoria utilitza un "discurs d'odi que pot conduir a una situació de violència i discriminació" i afirmen que "les baralles protagonitzades per l'entorn de l'alcaldessa" han fet disparar les alarmes.

Creuen que això "està fora de qualsevol normalitat institucional". També admeten ser conscients del "canvi sociològic" que hi ha hagut a la ciutat en els últims anys però demanen "treballar aquesta nova realitat, no pas confronta-la".

Al text, consensuat entre Junts, ERC, PSC, CUP i Som-hi Ripoll, remarquen que tots ells també comparteixen la tolerància zero amb la delinqüència si bé reivindiquen que "és imprescindible dir la veritat als ciutadans, cosa que no s'està fent" des de l'actual equip de govern. Acusen el partit d'extrema dreta de "fer creure que el poble està en decadència i és perillós i fer sortir les pors en forma de ràbia" i ho titllen de "molt perillós i preocupant".

Malgrat els atemptats del 17A, Ripoll "va aconseguir garantir una convivència, tot i que hi havia una gran indignació i malestar social". Ara, però, creuen que la situació ha canviat: "La ràbia s'ha normalitzat i es propaga a través de les xarxes socials i dels grups reduïts".

Admeten que el tema no és només de partits polítics sinó que "és molt més complex" i que cal treballar-ho "sense la crispació". "Cal dir prou d'actituds de mitges veritats, que sabem que conviden a la por i que, un cop instal·lats en aquest terreny, convèncer a sumar-se a l'odi és fàcil", asseguren al comunicat.

Els partits en bloc defensen que Ripoll és una ciutat "tolerant i diversa". "No deixarem que l'extrema dreta ens divideixi", conclouen, i demanen "evitar que Ripoll es converteixi en la prova que l'odi creix i s'encomana de manera encoberta".