Arriben pluges, mala mar i baixada de temperatures aquest dijous

Durant la nit i matinada del divendres la precipitació serà més extensa a Girona

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha advertit que de cara a aquest dijous la tardor entraria definitivament i ja es podrà pensar en fer el canvi d'armari, deixant enrere la roba d'estiu definitivament.

Per avui s'ha previst l'arribada d'una depressió i vents del sud que portaran pluges abundants a tot Catalunya i que no faran acte de presència a les comarques gironines fins ben entrada la nit de dijous i al llarg de la matinada del divendres.

Entre les vuit del vespre i les dotze de la nit es poden registrar xàfecs amb una intensitat de fins a 20 litres per metre quadrat en mitja hora a la Cerdanya, la Garrotxa i la Selva, fet que també es podria produir al llarg de la matinada del divendres a les mateixes comarques però ampliant-se al Pla de l'Estany, el Gironès i el Baix Empordà.

En cap cas però, caldria parlar de grans acumulacions, que sí es registraran a la Vall d'Aran on hi poden caure fins a 100 litres en total.

L'estat de la mar també patirà les conseqüències d'aquesta borrasca, ja que les baixes pressions de 980 hPa sumat al fort Garbí generarà onades de fins a 4 metres en tota la Costa Brava i litoral català.

A partir d'aquí desapareixen les precipitacions i el cap de setmana es mantindrà estable, però amb unes temperatures més baixes del que seria habitual per aquesta època. A partir del dilluns el mercuri puja però es quedarà en uns valors normals per aquest temps, augurant una tardor que ara ja sí, ha arribat per quedar-se.