L'Espai Ter acull un homenatge al 90è aniversari del naixement de Tete Montoliu

Acollirà l’estrena de l’espectacle ‘Tot recordant Tete & Big Band'

L’Auditori Teatre Espai Ter, de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), acollirà aquest dissabte diverses activitats per commemorar el 90è aniversari del naixement del músic i pianista de jazz Tete Montoliu

L’acte central d’aquest homenatge serà l’estrena d’un espectacle inèdit en format big band que reunirà a l’escenari una vintena de músics que oferiran un repertori vinculat al músic de jazz més internacional de casa nostra i una de les figures cabdals d’aquest gènere del continent europeu. Tot celebrant Tete & Big Band és el nom de l’espectacle que comptarà amb la participació de músics que van tenir un vincle de proximitat amb l’artista.

Com és el cas del contrabaixista Horacio Fumero, que juntament amb el bateria Peer Wyborisva ser la mà dreta del seu trio estable durant els darrers vint anys de la seva carrera; la vocalista Laura Simó, que va ser l’última veu que va incorporar a les seves formacions; el pianista Ignasi Terraza, amb qui no tan sols va compartir com superar les limitacions de la ceguesa sinó les claus del swing i el blues a través del seu instrument; i el bateria Esteve Pi, músic fidel a la formació de trio d’Ignasi Terraza. 

Amb la voluntat que la celebració sigui completa, la proposta es completa per a aquesta ocasió amb la participació especial de la Girona Jazz Project i la direcció de Perico Sambeat, un altre músic que va tenir un vincle molt especial amb Tete Montoliu arran de la seva participació en la gravació del disc Punto de partida, juntament amb el trompetista nord-americà Wallace Roney.

Abans del concert, el vestíbul de l'Espai Ter acollirà la presentació del llibre 'Round about Tete'. Una mirada coral a la vida i l'obra de Tete Montoliu, del bisbalenc Pere Pons Macias. La publicació ofereix una mirada calidoscòpica a través de vivències, opinions, articles, declaracions, cartes i altres documents al voltant de la vida i obra de l’artista, provinents de molts dels que van tenir l’ocasió de conèixer-lo: músics, mànagers, programadors, productors, periodistes, escriptors, cineastes, cantants, amics, familiars, amants, empresaris...

Aquesta edició s’acompanya de les transcripcions d’algunes de les composicions que formaren part del seu repertori: estàndards, cançons populars i composicions d’altres admirats companys de professió. A la sinopsi de llibre s’assegura que “una personalitat complexa i tan determinant per a la història del jazz en aquestes contrades fa necessari, als vint-i-cinc anys de la seva mort, un recull on se n’estableixi un recorregut biogràfic plural i obert –sense ànim de caure en l’exaltació hagiogràfica però sense voluntat d’amagar, tampoc, certes controvèrsies i testimonis contradictoris”. 

A la presentació del llibre hi assistiran alguns dels músics que actuaran durant l'espectacle posterior.