Imputen als detinguts per atropellar i robar una dona a Figueres

Els delinqüents ingressen a presó per homicidi, robatori amb violència, furt d'ús de vehicle i danys per incendi

El titular del Jutjat d'Instrucció Número 6 de Figueres ha imputat fins a quatre delictes als dos detinguts per robar i atropellar mortalment una dona francesa de 68 anys a Figueres. Els delinqüents, Marcos i Juan José C.C., que són germans, han ingressat a presó pels delictes d'homicidi, robatori amb violència, furt d'ús de vehicle i danys per incendi. Els Mossos d'Esquadra van detenir-los divendres passat al matí durant un operatiu especial al barri gitano de Sant Joan de Figueres.

El crim va tenir lloc el dissabte 15 de juny a l'aparcament d'un establiment de bricolatge situat al costat de la C-260. Els dos homes, acompanyats de dos menors, anaven en un cotxe robat que van cremar poc després. La policia va detenir els dos germans divendres passat al matí. Els Mossos d'Esquadra feia dies que els seguien la pista, basant-ne en les declaracions dels testimonis que van veure l'atropellament i les imatges de les càmeres de seguretat que hi havia a la zona.

Durant un operatiu fet al barri gitano de Sant Joan, els agents es van endur emmanillats Marcos i Juan José C.C. Els dos germans van passar a disposició judicial aquest diumenge al Jutjat d'Instrucció Número 6 de Figueres, que és on va anar a parar el cas perquè estava de guàrdia.

Després de prendre'ls declaració, el jutge va enviar els dos delinqüents a presó. Els detinguts s'enfronten a imputacions per quatre delictes diferents. En concret, els d'homicidi, robatori amb violència, furt d'ús de vehicle i danys per incendi.

Estrebada mortal

La mort de la dona francesa va tenir lloc el 15 de juny passat. La víctima, que tenia 68 anys, va morir atropellada a l'aparcament del centre comercial Aki, a l'alçada del quilòmetre 28 de la carretera C-260, que connecta Figueres amb Roses (Alt Empordà). La dona i el seu marit, juntament amb una altra parella, estaven al costat dels seus cotxes quan els ocupants d'una furgoneta es van apropar i van fer una estrebada a la bossa de mà de la víctima.

La dona es va desequilibrar, va caure a terra i els ocupants de la furgoneta la van envestir quan van accelerar per fugir del lloc. Com a resultat de les ferides internes que li va provocar l'atropellament, la dona va morir poca estona després al mateix aparcament sense que els sanitaris poguessin fer res per salvar-li la vida.

Després de donar-se a la fuga, els lladres homicides van cremar el cotxe que duien al camí d'una granja que es troba a tocar del centre comercial, a Vilatenim. Llavors, van pujar a un altre vehicle i van fugir. Segons van informar els Mossos, el vehicle amb el qual es va produir el crim era robat.

A més de Marcos i Juan José C.C. els agents d'investigació també han aconseguit identificar els altres dos ocupants de la furgoneta. En aquest cas, però, com que es tracta de dos menors que tenen menys de 14 anys, els mossos no els poden detenir perquè no se'ls pot imputar cap delicte.