Dos detinguts en relació al robatori i atropellament mortal a Figueres

Les detencions s'han fet aquest divendres al matí al barri de Sant Joan i l'operatiu encara continua obert

Operatiu dels Mossos d'Esquadra al barri de Sant Joan de Figueres per detenir els sospitosos de matar una dona de 68 atropellant-la en un aparcament de la població dissabte passat. Els agents han detingut dos homes d'ètnia gitana aquest divendres al matí. El dispositiu pel cas, que es troba sota secret de sumari, continua obert perquè, segons apuntaven diversos testimonis, dins la furgoneta hi havia quatre persones. Els dos detinguts estan a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres.

La víctima, una dona francesa de 68 anys, va morir atropellada dissabte al migdia a l'aparcament del centre comercial Aki, a l'alçada del quilòmetre 28 de la carretera C-260, que connecta Figueres amb Roses. La víctima i el seu marit, juntament amb una altra parella, estaven al costat dels seus cotxes quan els ocupants d'una furgoneta es van apropar i van fer una estrebada a la bossa de mà de la dona.

La dona es va desequilibrar, va caure a terra i els ocupants de la furgoneta la van envestir quan van accelerar per fugir del lloc. Com a resultat de les ferides internes que li va provocar l'atropellament, la dona va morir poca estona després al mateix aparcament sense que els sanitaris poguessin fer res per salvar-li la vida.

Després de donar-se a la fuga, els lladres homicides van cremar el cotxe que duien al camí d'una granja que es troba a tocar del centre comercial, a Vilatenim. Llavors, van pujar a un altre vehicle i van fugir. Segons van informar els Mossos, el vehicle cremat amb el qual es va produir l'accident era robat.

Seguint les pistes i les descripcions que van fer els testimonis dels fets, la investigació ha portat fins al barri gitano de Sant Joan, on aquest divendres al matí han detingut dos sospitosos que ja estan a comissaria. Després, hauran de passar a disposició judicial.