El restaurant La Brutal de Girona ha anunciat avui que es mantindrà obert malgrat la desvinculació del cuiner Marc Ribas que va anunciar setmanes enrere a través de les seves xarxes socials però que estudien canviar-li el nom, deixant enrere tot element que el pugui relacionar amb el mediàtic xef.
Els tres socis gironins del projecte lamenten que el popular cuiner donés a entendre que l'establiment tancava les portes amb la seva marxa i que aquest era un extrem que en cap moment "s'han plantejat".
No només això, expliquen que des de fa uns mesos es va "impulsar un gir" a la carta del restaurant "per encaminar-la cap a una oferta predominant de brasa catalana". Amb aquesta acció pretenen mantenir-se "fidels" als "valors del territori" mitjançant productes de proximitat i cuina catalana que havien destacat en la primera etapa de La Brutal, on les hamburgueses eren l'oferta principal del local.
Amb tot, els tres propietaris han agraït a Ribas el seu suport i assessorament gastronòmic durant el darrer any i asseguren que la seva marxa és "el principal canvi" d'un negoci que continua amb els mateixos propietaris, caps de cuina, sala i bloc professional.
"No tinc temps"
Marc Ribas va anunciar el passat 23 de setembre que deixava La Brutal per manca de temps. ""No puc ser a tot arreu i no puc ni vull fer les coses a mitges" explicava alhora que confessava la seva intenció de centrar-se amb "La Taverna del Ciri", l'establiment que té a Terrassa que és on "té ganes de gaudir i retrobar-se amb els fogons".
Ribas assegurava que és allà on hi té "la família, la feina de la TV i la possibilitat de complir els meus objectius com a cuiner". El xef deia que "La Brutal" ha tingut "molt d'èxit" i pronosticava que el proper negoci que ocupi el seu lloc "també en tindrà".
La marxa de Ribas va generar molt de rebombori a les xarxes, principalment de persones que havien visitat l'establiment i tenien sentiments enfrontats a l'hora de qualificar la qualitat de la carta amb el preu del menjar.