La Brutal de Marc Ribas obrirà portes el proper 1 de juliol

L'hamburgueseria apostarà pels vins, embotits i formatges de la terra

El mediàtic cuiner Marc Ribas ja ha posat data d'obertura del seu nou local, La Brutal, situat al carrer de la Cort Reial de Girona; el proper 1 de juliol. Allà s'hi oferirà una oferta gastronòmica centrada en receptes de cuina catalana que constarà d'hamburgueses d'autor. Aquestes seran el plat principal, però també hi haurà entrants juntament amb una aposta potent pels vins de la terra i l'embotit i formatge artesans, protagonistes en horari de vermut i 'after-work'. El tiquet serà d'uns 30 euros per comensal.

La ubicació escollida és l'antic Museu del Vi, que va tancar les portes l'any passat després de la jubilació dels propietaris posant punt i final a una relació amb la ciutat iniciada el 1977. Inicialment estava previst que el restaurant obris les portes en el primer trimestre de 2022 però un problema amb la tramitació del permís d'obres ha endarrerit l'obertura fins el mes vinent. 

El local està ubicat a pocs metres de dos clàssics com el Draps (que recentment va canviar de mans), el Zanpanzar i a l'altre banda de vorera d'on els germans Roca han obert La Normal. Pel que fa a la decoració de l'establiment Ribas ha avançat que ningú s'esperi un típic 'diner' o 'drive-in' nord-americà, sinó més aviat tindrà un ambient rústic que no desentonarà amb el Barri Vell. Els ingredients principals també seran de quilòmetre zero, obtenint la carn de vedella de Girona, el pollastre de Rei del Galliner i el porc de Ral d'Avinyó.