Cassà denunciarà un veí que va provocar una fuita de gas quan intentava punxar l'aigua

Bona part de la zona est del poble va quedar sense subministrament

L'Ajuntament de Cassà de la Selva (Gironès) denunciarà un veí que aquest dijous va provocar una fuita de gas al carrer Firal i que va deixar sense servei bona part de la zona est del municipi algunes hores.

El sospitós pretenia punxar la xarxa d'aigua per connectar-s'hi il·legalment. Per aconseguir-ho, l'home va fer un esvoranc des del garatge de casa seva fins a la vorera. Un cop va haver excavat el forat, va intentar connectar-se a la xarxa d'aigua, però es va equivocar i, en comptes de punxar la canonada fluvial va fer-ho a la del gas.

De seguida es va produir una fuita que va generar una forta olor a la zona i que va alertar els veïns que van ser els qui van donar l'alerta als serveis d'emergència que van anar a la zona.

De seguida es va avisar la companyia del gas perquè tallés el subministrament de manera immediata davant del risc d'explosió que generava la fuita. Va ser aleshores quan es va descobrir el forat que havia fet el veí i van comprovar que l'avaria era conseqüència de l'intent de punxar la canonada d'aigua. Unes hores més tard la companyia va poder restablir el servei, si bé encara caldrà reparar la canonada d'aigua que també va quedar malmesa.

La Brigada Municipal s'ha encarregat de tapar l'esvoranc que va provocar l'home i que és ben visible al carrer. Per tot plegat, l'Ajuntament es personarà judicialment contra el veí per la destrossa que va provocar i pel risc que va generar al provocar la fuita de gas.

L'Alcalde de la localitat, Pau Presas, també s'ha posat en contacte amb el Govern i el departament d'interior de la Generalitat de Catalunya per buscar solucions quan es produeixin casos com aquests, amb molèsties i perjudicis pels veïns i els ajuntaments.