El PSC respon a Salellas que l'Estat ''no té res aturat'' a Girona

Lamuà afirma que la inversió estatal a la ciutat "ha estat la més important" i que el compromís és "indubtable"

EL PSC respon a la crítiques de l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, i assegura que l'estat espanyol no té "res aturat". En un comunicat, el diputat Marc Lamuà diu que la inversió estatal a Girona ha estat "la més important de qualsevol administració i el compromís fins a data d'avui és indubtable".

Lamuà respon així a les declaracions que Salellas feia dimecres on qualificava de "paràlisi" la posició de l'Estat i l'acusava d'haver aturat totes les negociacions amb l'Ajuntament fins que hi hagi investidura.

En aquest sentit, Lamuà afirma que el govern de Pedro Sánchez acaba de destinar 1 MEUR a la nova biblioteca de la Casa de Cultura, que ha iniciat les obres del taller de manteniment ferroviari adjunt a l'estació i que la inversió que s'ha fet en els últims mesos supera els 13 MEUR.

"L'Estat ha complert els compromís que tenia adquirits amb la ciutat i això és una bona notícia per Girona. Ara falta acabar la glorieta de pas per cobrir el trajecte entre l’estació de tren i la nova terminal del Tren d’Alta Velocitat que el govern de Marta Madrenas es va comprometre a construir", assegura el diputat socialista.

En aquest sentit, Lamuà destaca el paper que hi ha jugat el subdelegat Albert Bramn, que "no ha renunciat en cap moment ni al diàleg, ni a la negociació ni tampoc a trobar un encaix per combinar la defensa dels interessos de totes les parts implicades en aquest projecte i que en sortís beneficiada Girona".

Les obres que van començar dilluns adaptaran gran part de l’espai que van ocupar les taquilles d’expedició de tiquets d’autobús mentre van durar les obres de l’arribada del TAV i la nova estació de tren. La remodelació habilitarà el taller, permetrà l’ampliació de l’aparcament de pagament de sota la via i inclourà l’arranjament de tot el tram de vorera i carril bici que s’estén entre l’estació i la plaça poeta Marquina. El cost de l’operació supera els 500.000 euros.

"El govern d’Espanya no té aturat res a Girona: tot al contrari. La inversió de l’Estat a Girona ha estat la més important de qualsevol administració i el compromís fins a data d’avui és indubtable", afegeix el diputat.

"També em consta el compromís del govern de Pedro Sánchez que represento a la nova oficina de passaports i estrangeria del camí de la Creu, l’ajut per fer la Casa de la tecnologia de 680.000 euros, els 720.000 euros de la Central del Molí, el 4,66 MEUR per millorar la qualitat de l’aire, els 3 milions d’euros per a la renaturalització o els 3,5 MEUR per al turisme sostenible", insisteix Lamuà.