Adéu a Primera

El Girona no és capaç de superar un Almeria superior i veu com el somni de Primera s'esfuma en una temporada històrica (3-0)

Humilitat, sacrifici, orgull, passió, caràcter… Són alguns dels adjectius amb els quals podríem qualificar la temporada que el Girona ha acabat aquest vespre amb la derrota a Los Juegos del Mediterràneo davant un Almeria clarament superior, que s’ha guanyat el premi de Primera merescudament.

El partit, que es preveia dur i lluitat per ambdós conjunts, ha mostrat uns andalusos molt superiors, que no han donat peu a una possible remuntada gironina i que han acabat ràpidament amb les aspiracions dels blanc-i-vermells. Només setze minuts després del xiulet inicial, Aleix Vidal aprofitava una jugada de córner per a superar Becerra des de la frontal de l’àrea en un bon xut del català que passava fregant el pal dret. El Girona veia d’aquesta manera com s’allunyava el somni. No obstant, ho ha continuat intentant fermament tota la primera part a base de caràcter, però mancat d’idees i  de perillositat.

Semblava que l’entrada de Jandro, que ha entrat en substitució de Toni Moral a l’inici de la segona part, podia fer canviar les coses, aportant la mobilitat que faltava al mig camp així com la connexió que no arribava a la punta de l’atac amb un Acuña inactiu durant tot el matx. Però la història ha estat pràcticament tot el contrari. Al cinquanta-un , Charles, en una jugada marca de la casa dins l’àrea i demostrant perquè és el millor golejador de la categoria, feia pujar el segon gol a l’electrònic.

Tocava, doncs, pensar en remuntada històrica per al Girona, que pujava posicions al camp amb la intenció de fer valdre almenys un gol al marcador i jugar d’aquesta manera de tu a tu als andalusos.  Amb tot, l’Almeria ha acabat sentenciant el matx i l’eliminatòria en un rebuig que ha caigut novament als peus d’un Charles que s’ha plantat sol davant Becerra i que no ha perdonat.  La resta del partit ha estat una festa per als locals, que han pogut celebrar amb l’afició el retorn a la categoria d’or. La creu ha estat per a la frustració final d’uns jugadors del Girona vençuts, amb pocs ànims i gran crispació, però animats en tot moment per 600 aficionats desplaçats que han mostrat total suport a aquells que han escrit una de les pàgines d’or dins la història del club.  
 
Fitxa tècnica:

UD Almería: Esteban; Gunino, Pellerano, Trujillo, Christian; Verza, Corona (Rubén Suárez, m,84); Aleix Vidal, Soriano (Mejía, m.80), Iago Falqué (Carlos Calvo, m.75) i Charles.
Girona CF: Isaac Becerra; José (Juanlu, m.46), Moisés, Chus Herrero, D. García (Juncá, m.76); Tebar, Luso, Eloi, Felipe Sanchón, Toni Moral (Jandro, m.46), i Acuña.
Gols: 1-0. m.17, Aleix Vidal. 2-0: m.52, Charles. 3-0: m.70, Charles
Àrbitre: Jaime Latre (col·legiat aragonès). Targeta groga a Acuña (m.38), Soriano (m.41), Charles (m.46+), Chus Herrero (m.53), Christian (m.66), Rubén Suárez (m.85).